Kauniečiai dominavo pirmoje rungtynių pusėje ir per ją sugebėjo susikrauti 14 taškų pranašumą (48:34).

Žaliai-balti visiškai apribojo varžovų puolimo mašiną Marcusas Howardą, kuris iki pertraukos nepelnė nei taško (0/4 trit.).

Trečiajame kėlinyje svečiai buvo priartėję prie kauniečių, bet „Žalgiriui" pavyko atstatyti turėtą persvarą (71:57).

Lemiamame ketvirtyje vaizdas dar labiau krypo šeimininkų naudai, kurie pasiekė antrąją pergalę Eurolygoje iš eilės.

Po rungtynių baskų ekipos kapitonui Tadui Sedekerskiui pritrūko saviškių nusiteikimo bei atidavė duoklę kauniečiams.

„Buvo labai svarbios rungtynės. Atrodo ruošėmės rungtynėms kaip įprasta, bet mačas visiškai nepavyko. „Žalgiris" tikrai nusipelnė šiandien pergalės. Jie žaidė komandiškai ir tikrai buvo verti to, ką šiandien nuveikė", – komentavo lietuvis.

Rungtynių išvakarėse buvo neaišku ar Lietuvos rinktinės puolėjas galės rungtyniauti, kadangi, šis patyrė traumą susitikime prieš „Partizan".

„Buvo klaustukas iki rytinės treniruotės, bet aš nesu tas žmogus, kuris dėl skausmų praleistų rungtynės Lietuvoje. Malonumas yra žaisti prie tokių fanų. Prie tokių sirgalių turėtų būti smagu žaisti tiek „Žalgiriui", tiek jų varžovams", – žavėjosi Kauno publika Tadas.

Šį vakarą Nemuno Saloje susirinko gausybė Estijos krepšinio aistruolių, kurie nustebino ir patį krepšininką.

„Tikrai taip. Estai myli krepšinį. Jie palaiko mūsų komandos estus. Net nustebau, kad po pirmųjų Maiko Kotsaro taškų buvo tiek daug ovacijų. Tikrai jautėsi tas palaikymas", – teigė jis.

Baskų ekipos kapitonas pridėjo, jog visiškai nepasiruošė gynybai prieš Keenaną Evansą.

„Nežinau. Nebuvome pasiruošę. Aišku jis pataikė sunkius metimus, bet K. Evansas yra vienas iš geriausių Eurolygos įžaidėjų, tad prieš tokį žaidėją turime gintis geriau", – sakė puolėjas.

T. Sedekerskis nesivėlė į kalbas dėl žaidimo rinktinėje.

„Visiškai negalvoju apie rinktinę, atranką. Esu susitelkęs į klubinį sezoną. Esame sunkioje situacijoje tiek Eurolygoje, tiek Ispanijos čempionate, tad visas fokusas krypsta ten", – kalbėjo lietuvis.

„Baskonia" atkakliai kaunasi dėl patekimo į Eurolygos atkrintamąsias. Kelis sezonus paeiliui šiems iki jų trūksta labai daug. Puolėjas sako, jog turi iš to pasimokyti.

„Aš daug apie tai kalbėjau. Esame jauna komanda, kuri rodo daug noro, bet mums pritrūksta patirties ar brandos prieš tokias komandas kaip „Žalgiris". Žaidžiame svarbias rungtynes ir išeiname atrodo nenusiteikę. Sezono pabaigoje turime žaisti komandiškiau ir kovoti dėl kiekvieno taško turnyrinėje lentelėje", – brandos stoką akcentavo ilgametis „Baskonia" narys.

Lietuvis pridūrė, jog šis mato „Žalgirį" atkrintamosiose.

„Jeigu taip žais, tai „Žalgiris". Reikia palaikyti savus. Vienos komandos turi lengvesnį tvarkaraštį, kitos sunkesnį, tad tai bus svarbus faktorius. Taip pat reikia žiūrėti į komandas, kurios demonstruoja geresnę sportinę formą", – kalbėjo T. Sedekerskis.

Pats Tadas tiki Vitorijos ekipos šansais žaisti atkrintamosiose.

„Mes esame verti žaisti atkrintamosiose, bet turime tai įrodyti. Žaidėme begalę sunkių rungtynių, tad būtų labai apmaudu, jei paleistume šį šansą", – kalbėjo jis.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją