Lenkijoje viešėjusi Ispanijos komanda 121:102 sutriuškino Torunės „Polski Cukier“ krepšininkus ir pagal vieną statistinį rodiklį pasiekė visų laikų Europos tarptautinių klubinių turnyrų rekordą.

Tai – rezultatyvių perdavimų skaičius. Jų Pedro Martinezo treniruojama ekipa atliko net 41.

Tai yra naujas ne tik FIBA Čempionų lygos, bet ir kitų didžiųjų Europos klubinių turnyrų rekordas.

Pavyzdžiui, Eurolygoje daugiausiai rezultatyvių perdavimų per rungtynes (36) dar 2015-aisiais atliko Madrido „Real“, Europos taurėje rekordas (34) nuo 2014-ųjų priklauso Maskvos srities „Chimki“ ir Ankaros „Kolejiler“ komandoms.

Tokie skaičiai niekada nebuvo fiksuoti ir elitinėje Ispanijos lygoje. Joje perdavimų rekordas – 35 – fiksuotas atitinkamai 2015-2016 ir 1988-1989 m. sezonuose. Šį dešimtmetį tokį rezultatą pademonstravo „Real“, o prieš 30 metų – Granoljerso „Cacaolat“.

Pasiekti tokį perdavimų kiekį BAXI komandai padėjo puikus pataikymas. Ispanijos ekipa rungtynėse Lenkijoje realizavo 70 proc. dvitaškių (29/41) ir 61 proc. tritaškių (19/31).

Puikiai šiose rungtynėse pasirodė ir pats D. Dulkys, per 26 min. pelnęs 20 taškų ir realizavęs 6 iš 9 tritaškių metimų. Pats lietuvis rezultatyvių perdavimų neatliko, o tarp jo ekipos draugų išsiskyrė 11 kartų sėkmingai asistavęs Dani Perezas ir 8 perdavimus atlikęs Luke'as Nelsonas.

Visgi, nors BAXI ir pasiekė tarptautinių Europos klubų turnyrų rekordą, pranokti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) užfiksuoto pasiekimo ispanams nepavyko.

Legendinei LKL komandai – Plungės „Olimpui“ – lygos rezultatyvių perdavimų rekordas priklauso dar nuo 1996-ųjų pavasario, kai per rungtynes su „Liektabeliu“ žemaičiai vieni kitiems rezultatyviai asistavo net 42 kartus, o varžovus iš Aukštaitijos sutriuškino 134:82.

Tąsyk po 12 rezultatyvių perdavimų atliko du „Olimpo“ legionieriai – Joe Vickery ir Timothy Brooksas, o plungiškiai į varžovų krepšį įskraidino 17 tritaškių iš 27 (63 proc.).


1994-aisiais „Šiaulių“ komandai per rungtynes su Vilniaus „Statyba“ pavyko atlikti taip pat 41 rezultatyvų perdavimą, 1997-aisiais tie patys „Šiauliai“ per susitikimą su Kauno „Atletu“ į savo sąskaitą įsirašė 40 rezultatyvių perdavimų.

Kitą antradienį BAXI ekipa Čempionų lygos rungtynes žais Panevėžyje. Šiuo metu Manresos komanda su 6 pergalėmis yra A grupės lyderė, o būsimas jos varžovas „Lietkabelis“ su 3 pergalėmis po 8 rungtynių užima 6-ąją vietą tarp 8 komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)