Dabar 28 metų snaiperis tikina, jog kitąmet sieks vėl priminti apie save ir stengsis demonstruoti tokį žaidimą, kokio tikisi sirgaliai ir treneriai.

Kūnas reikalavo poilsio

Ši vasara 193 cm ūgio šiauliečiui buvo išskirtinė — Europos čempionas pirmą kartą turėjo pilnavertes atostogas, kurias praleido su šeima bei, pasak jo, visiškai atgavo varžovų „žudiko“ dvasią.

„Per atostogas vėl galėjau mėgautis ramia vasara. Su šeima ilsėjausi Lietuvoje bei Dubajuje, — pasakojo D.Slanina. — Per pastaruosius tris mėnesius atsigavau ir fiziškai, ir psichologiškai. Rugpjūčio pradžioje jau pradėjau ilgėtis krepšinio kamuolio, ir tai yra gerai. Jei nori gerai žaisti, privalai geisti krepšinio.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ lyderis prisiminė, kad paskutinį kartą atostogas turėjo būtent tą vasarą, kai pasirašė sutartį su Sevilijos ekipa.

„Tuomet Lietuva nepateko į pasaulio čempionatą, o aš turėjau puikią progą ilsėtis. Žinoma, ne tris mėnesius, tačiau tuomet atostogų man užteko, — tikino snaiperis. — Į Seviliją atvykau pilnai psichologiškai pailsėjęs ir atsitiesęs“.

Tikisi reabilituotis po nesėkmingo sezono

Šiemet į Lietuvos rinktinės stovyklą vykti atsisakęs gynėjas prisipažįsta, kad jo kūnas tiesiog reikalavo poilsio. Norą ramiai praleisti vasarą paskatino ir prastai susiklostęs sezonas.

„Paskutiniai metai man buvo prasti, daug kas pasikeitė. Kai atvykau į Ispaniją, „Caja San Fernando“ treneriai tvirtino, jog debiutiniai metai sėkmingai pasirodžiusiems legionieriams dažniausiai būna sėkmingesni nei antri. Antrą sezoną varžovai tave puikiai pažįsta, žino tavo stipriąsias ir silpnąsias vietas, analizuoja tavo žaidimą, — mintimis dalinosi D.Slanina. — Žinoma, didelį vaidmenį suvaidino ir nuovargis bei pasikeitimai komandoje. Praėjusį tarpsezonį prie ekipos vairo stojo naujas treneris, pasikeitė žaidėjai“.

Lietuvis yra įsitikinęs, jog šį sezoną jam pavyks reabilituotis po nesėkmingo sezono ir jo pavardę vėl afišuos Ispanijos spauda.

„Stengiuosi nežiūrėti į praeitį. Į Seviliją atvykau „švaria“ galva ir turėdamas vieną tikslą — žaisti taip, kaip tą dariau savo debiutiniame sezone. Trokštu visiems įrodyti, kad pastarieji metai tiesiog buvo blogi metai. Noriu vėl pajusti žaidimą ir demonstruoti tokius rezultatus, kokių iš manęs tikisi klubas“.

Kitą vasarą baigsis D.Slaninos ir Sevilijos ekipos sutartis, todėl lietuvis vėl sieks gerai užsirekomenduoti ir iš „Caja San Fernando“ sulaukti naujo pasiūlymo.

„Noriu žaisti ir tinkamai pasinaudoti šiuo sezonu, nes man patinka gyventi ir rungtyniauti Ispanijoje. Čia esu labai laimingas ir kitąmet noriu gerai pasirodyti, nes aš trokštu rungtyniauti pajėgiausioje Europos lygoje, be to ir mano šeima labai nori čia likti“, — dėstė 2003 metų Ispanijos „Žvaigždžių dienos“ dalyvis.

Ignoravo kvietimus į rinktinę

2003 metų Europos čempionas buvo įtrauktas į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašą ir kviečiamas į komandos stovyklas, tačiau Lietuvos krepšinio federacijos darbuotojai žiniasklaidai pareiškė, kad su D.Slanina susisiekti jiems nepavyko, o krepšininkas ignoravo jų kvietimus.

Buvusiam auklėtiniui neprisiskambino ir vyriausiasis rinktinės treneris Antanas Sireika. „Nežinau. Jis neatsako į mūsų skambučius ir trumpąsias žinutes. Susisiekę su jo klubo atstovais paprašėme perduoti, kad jis mums paskambintų, tačiau skambučio niekas taip ir nesulaukė“, – prieš keletą mėnesių Lietuvos žiniasklaidai tvirtino A.Sireika, paklaustas apie galimybes rinktinės stovykloje išvysti D.Slaniną.

Krepšininko versija kitokia

Ispanijos spaudoje pasirodžius informacijai, kad krepšininkas šią vasarą nutarė pailsėti, tinklapis „BasketNews.lt“ susisiekė su D.Slanina ir pasidomėjo, kodėl jis ignoravo Lietuvos krepšinio federacijos vadovų skambučius ir nepateikė atsakymo dėl dalyvavimo Europos čempionate.

– Ispanijos žiniasklaidai teigėte, kad Lietuvos rinktinei neatstovavote dėl nuovargio, tačiau komandos treneriai tvirtino, kad jūs ignoravote kvietimus į reprezentacinę komandą. Kaip buvo iš tiesų?, – „BasketNews.lt“ paklausė D.Slaninos. – Kad man niekas ir neskambino.

– Ar „Caja San Fernando“ klubo vadovai jums neperdavė žinios, kad paskambintumėte rinktinės treneriams? – Ne, man niekas nieko neperdavė.

– Ar žinojote, kad esate rinktinės kandidatų sąraše?

– Ne, nežinojau.

– Galbūt jaučiate nuoskaudą dėl Švedijos arba Atėnų?

– Ne, jokios nuoskaudos nėra. Paprasčiausiai, kaip aš ir minėjau, kad dar prieš prasidedant vasaros pasiruošimui, man skambino Lietuvos rinktinės administratorius Algis Žvirblis, ir aš jam pasakiau, kad labai norėčiau pailsėti, nes rinktinėje žaidžiu jau nežinau kiek metų iš eilės. Turbūt dar nuo jaunimo rinktinių laikų, todėl tikrai norėjau pailsėti.

Paskutiniai metai Ispanijoje man nebuvo patys lengviausi žiūrint ne tik į statistiką. Aišku nebuvo lengva priimti tokį sprendimą, tačiau jis kaupėsi visus praėjusius metus. Reikėjo pasakyti ir pasakiau, kad aš norėčiau pailsėti, truputėlį susitvarkyti reikalus bei pabūti su šeima. Ir viskas. Mes puikiai susišnekėjome, aš juos puikiai supratau, jie mane puikiai irgi suprato ir paskui mes ten problemų nematėme.

Mačiau žiniasklaidoje visokių nuomonių... Bet ... (atsidūsta, – Red.) aš pasakiau savo nuomonę ir viskas.

– O kada kalbėjotės su A.Žvirbliu?

– Tas pokalbis vyko sezono pabaigoje – prieš prasidedant pirmosioms rinktinės pasiruošimo stovykloms. Kada man skambino, negaliu tiksliai pasakyti, bet tai buvo gegužės pabaigoje, galbūt pirmosiomis birželio dienomis.

– Ar ateityje vyksite į Lietuvos rinktinės stovyklas?

– Taip. Jokių problemų tame nematau. Savo nuomonę dėl šios vasaros aš išsakiau. Norėjau pailsėti, nes to reikėjo mano karjerai bei artėjančiam sezonui. Kitais metais, jeigu leis sveikata ir jeigu būsiu reikalingas rinktinei, tikrai atvyksiu. Nematau čia jokių problemų.

Tiki ekipos sėkme

D.Slanina tikino esąs patenkintas CSF komandos vadybinku Javieru Fijo, kuris į Seviliją šią vasarą priviliojo tris naujus žaidėjus.

„Esu patenkintas, kad J.Fijo dirba mūsų klube ir tikiu, jog savo darbą jis atliks puikiai, — tvirtino lietuvis. — Trys ekipos naujokai labai padės mūsų klubui. Įžaidėjas Carlesas Marco puikiai valdo žaidimą bei negaili perdavimų komandos draugams. Branimiro Longino dar gerai nepažįstu, tačiau žinau, jog jis turi sukaupęs nemažai patirties. Kroatas turėtų pritapti prie mūsų komandos žaidimo. Aaronas Jordanas Bramlettas yra didis darbininkas, kuris negaili jėgų net per treniruotes.

Buvęs žalgirietis pareiškė, jog kitąmet „Caja San Fernando“ stengsis prasibrauti į ACB atkrintamąsias varžybas.

„Mano pagrindinis tikslas — įveikti visus sunkumus ir aikštelėje bei per treniruotes atiduoti visą save. Užtikrinu, kad Sevilijos klubas šį sezoną stengsis iškovoti kuo daugiau pergalių ir patekti tarp 8 stipriausių ACB komandų, — kito sezono tikslus vardino D.Slanina. — Žinau, jog manęs laukia sunkus sezonas, kuris žada daug staigmenų. Būtent todėl turime būti pasiruošę. Savo ruožtu, pažadu dirbti ir savo žaidimą gerinti su kiekviena diena.“

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją