Pasirengimo cikle mūsiškiams tai buvo ketvirtas mačas, per kuriuos iškovotos trys pergalės ir patirta viena nesėkmė.

Praėjusį šeštadienį Lietuvos krepšininkai 91:59 sutriuškino Suomijos rinktinę, o pirmadienį po pratęsimo 93:84 nugalėjo čekus, o penktadienį atkakliame susitikime 86:84 laimėjo prieš slovėnus.

Turnyras Vitorijoje sekmadienį baigsis ispanų ir slovėnų susitikimu.

Pasaulio krepšinio čempionatas Turkijoje startuos rugpjūčio 28-ą dieną. Lietuvos nacionalinė komanda D grupės varžybose Izmyro mieste susitiks su Ispanija, Kanada, N. Zelandija, Libanu ir Prancūzija.

Slovėnai B grupėje kausis su Brazilijos, Kroatijos, Irano, Tuniso ir JAV rinktinėmis.

Rungtynės

Mačui su ispanais neregistruoti buvo Mantas Kalnietis ir Renaldas Seibutis.

Lietuvos rinktinės starto penketas: Arvydas Eitutavičius, Mindaugas Lukauskis, Linas Kleiza, Simas Jasaitis ir Robertas Javtokas.

Ispanijos rinktinės starto penketas: Jose Manuelis Calderonas, Juanas Carlosas Navarro, Rudy Fernandezas, Jorge Garbajosa ir Marcas Gasolis.

Pirmuosius taškus pelnė R. Javtokas, o M. Gasolis atsakė dėjimu (2:2). Netrukus du tritaškius iš eilės pataikė S. Jasaitis ir mūsiškiai pirmavo - 8:4. J. C. Navarro ir J. M. Calderonas tolimais metimais persverė rezultatą ispanų naudai - 10:8, o Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra paprašė minutės pertraukėlės.

Po jos R. Fernandezas bei M. Gasolis taškais apsikeitė su R. Javtoku - 14:10. Po Frano Vazquezo dėjimo ispanams pavojingai nutolti neleido tik Martyno Gecevičiaus dvitaškis (12:16).

Netrukus nesportine pražanga baudžiamas L. Kleiza, lietuviai visiškai sutriko, klydo kelis kartus iš eilės ir per kelias akimirkas Ispanija, kaip vėliau paaiškėjo, negrįžtama pabėgo - 25:12. Nesėkmingą lietuviams kėlinį baigė Ricky Rubio tritaškis metimas ir po 10 minučių ispanai įtikinamai pirmavo - 30:16.

Antras ketvirtis prasidėjo F. Vazquezo dėjimu ir Alexo Mumbru greita ataka, bet Lietuvos rinktinė į tai atsakė Tomo Delininkaičio ir Jono Mačiulio tritaškiais bei Pauliaus Jankūno prasiveržimu iš po krepšio - 24:34 (12 minutė).

Tačiau A. Mumbru ir J. C. Navarro greitai, 5 pelnytais taškais iš eilės, nuslopino lietuvių laikiną įkarštį (39:24). Šiomis sunkiomis akimirkomis mūsiškius į priekį dar kiek timptelėjo T. Delininkaitis su L. Kleiza.

Po J. C. Navarro ketvirto tritaškio šiose rungtynėse, Carloso Suarezo metimo su pražanga ir M. Gasolio taiklių baudų (per 2 kėl. pelnė 12 taškų) Ispanijos ekipa pirmavo - 50:36. Kėlinys baigėsi J. C. Navarro (4/5 tritaškiai) ir S. Jasaičio (3/3) bei Martyno Pociaus tritaškiais, o po 20 minučių ispanų persvara buvo - 55:42.

Trečias kėlinys prasidėjo L. Kleizos dvitaškiu ir tritaškiu, bet J. C. Navarro smeigė penktą savo tritaškį - 58:47. Šimtaprocentį taiklumą demonstravęs S. Jasaitis dvitaškiu ir L. Kleiza dar vienu tritaškiu fiksavo stabilų varžovų pranašumą - 13 taškų (65:52, 26 min.).

Tačiau netrukus J. C. Navarro ir R. Fernandezas vėl tolina priešininkus iki rekordinio skirtumo - 72:52. Po kelių „tuščių“ minučių pagaliau įmetė J. Mačiulis, bet po 30 minučių Ispanijos persvara didžiulė - 78:57.

Ketvirtas kėlinys prasidėjo ispanų taškais, bet T. Delininkaitis ir M. Lukauskis atsakė dviem tritaškiais - 63:82. L. Kleiza, užmynęs ant gulinčio varžovo nugaros, pyktį už teisėjų skirtą pražangą išliejo tiksliu tolimu metimu. Ispanai ramiai baigė susitikimą antra sudėtimi ir iškovojo įtikinamą pergalę - 97:76.

Tarpusavio dvikovų bendras balansas dabar yra 15-9 Ispanijos rinktinės naudai.

Rezultatas:

Ispanija - Lietuva 97:76 (30:16, 25:26, 23:15, 19:19).

Ispanija: Juanas Carlosas Navarro 17, Marcas Gasolis 14, Felipe Reyesas 11, Jose Manuelis Calderonas 10, Ricky Rubio, Alexas Mumbru ir Fernando San Emeterio po 8, Rudy Fernandezas 7, Franas Vazquezas 6, Victoras Claveras ir Carlosas Suarezas po 4 taškus. Jorge Garbajosa taškų nepelnė.

Lietuva: Linas Kleiza 15, Tomas Delininkaitis 14, Jonas Mačiulis 12, Simas Jasaitis 11, Martynas Pocius 9, Robertas Javtokas 4, Mindaugas Lukauskis 3, Arvydas Eitutavičius, Tadas Klimavičius, Paulius Jankūnas ir Martynas Gecevičius po 2 taškus. Martynas Andriuškevičius ir Giedrius Gustas taškų nepelnė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją