Andrea Trinchieri auklėtiniai namie Ispanijos grandui nusileido 62:64 (9:16, 16:15, 17:13, 20:20).

Per pirmas 27 minutes kelių puolime niekaip neradęs „Žalgiris“ atsiliko 32:41, bet tada per tris minutes spurtavo 10:3 ir prieš ketvirtą kėlinį sugrįžo į kovą – 42:44.

Šiam prasidėjus vakarėlį užkūrė Brady Manekas, įsūdęs tris iš eilės tritaškius ir po ilgos pertraukos išvedęs „Žalgirį“ į priekį – 53:52.

Karščiausias veiksmas prasidėjo paskutinėmis akimirkomis – likus žaisti mažiau nei dvi minutes Keenanas Evansas išlygino rezultatą tritaškiu, bet kitoje atakoje tolimu metimu atsakė Džananas Musa.

„Žalgiriui“ nepavyko užpulti, bet vėliau pavyko išprovokuoti „Real“ klaidą ir lemiamai atakai turėti 13,4 sek. Tiek neprireikė – Kevarriusas Hayesas priėmė netikėtą sprendimą ir įskraidino tritaškį – 62:62.

„Real“ atsakui buvo likę kiek daugiau nei 7 sekundės ir jos pasibaigė Gabrielio Decko tolimu dvitaškiu. „Žalgiris“ po šio dūrio buvo telikusios 0,3 sek., kurios pasibaigė klaida.


Kauniečių puolimą prikėlę K. Evansas (5 rez. perd., 4 atk. kam.) ir B. Manekas (7 atk. kam., 3 per. kam.) pelnė po 14 taškų.

„Žalgiris“ susitikime suklydo vos 8 kartus, o perėmė 11 kamuolių, tačiau šlubavo pataikymas – tikslą pasiekė tik 10 iš 35 tritaškių, o pusė jų sukrito tik ketvirtame kėlinyje.

Abiems klubams šios rungtynės didelės reikšmės neturėjo – „Žalgiris“ jau neturėjo vilčių tęsti sezono ir pergalė galėjo lemti tik aukštesnę vietą turnyro lentelėje, o „Real“ dar prieš kelias savaites užsitikrino pirmą poziciją reguliariame sezone.

Pirmą tarpusavio mačą Madride kauniečiai pralaimėjo 79:93.

Kauniečiai vertėsi be Arno Butkevičiaus ir Tomo Dimšos. Prieš pat susitikimą „Žalgiris“ paskelbė, kad T. Dimša treniruotės metu patyrė kairės čiurnos traumą.

Dėl čiurnos traumos rungtyniauti negali ir puolėjas A. Butkevičius. Jų vietas susitikime su Eurolygos čempionais užėmė „Žalgirio“ dublerių ekipos krepšininkai Nedas Montvila ir Dovydas Butka.

Pastarasis į aikštę buvo mestas dar pirmame kėlinyje ir pasižymėjo kovingumu – per šešias minutes nusiėmė du kamuolius.

„Real“ į Kauną neatsivežė Facundo Campazzo, Rudy Fernandezo ir Sergio Rodriguezo.

„Žalgiris“: K. Evansas ir B. Manekas po 14, D. Giedraitis 10, E. Sumneris 8, L. Birutis 6, K. Hayesas 5, R. Šmitas 3, L. Lekavičius 2, D. Butkas, D. Lavrinovičius ir E. Ulanovas po 0.

„Real“: Dž. Musa 17, M. Hezonja 16, W. Tavaresas 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)