Turkijos ekipa namie varžovus palaužė 71:68 (23:15, 14:16, 13:21, 21:16).

E. Atamanas „Anadolu Efes“ treniravo 2017-2023 m. ir dukart tapo Eurolygos čempionu. Kartu jam šis mačas buvo įsimintinas ir dėl to, kad tapo 400-uoju Eurolygoje. Per šį laiką turkas pasiekė 201-ą pergalę.

Marius Grigonis rungtynes pradėjo starto penkete ir per aikštėje praleistą 21 minutę kalnų nenuvertė – pelnė 4 taškus (2/3 dvit., 0/1 trit.), atkovojo tris kamuolius, kartą

Traumų išretintas Stambulo klubas vertėsi be Willo Clyburno, Rodrigue’o Beaubois, Ante Žižičiaus, Dereko Williso, Elijaho Bryanto ir Tiboro Pleisso. Maža to, antrame kėlinyje peties traumą patyrė ir Erkanas Yilmazas.

„Anadolu Efes“ greitai įgijo dviženklį pranašumą (30:17), taičau geriau antrąjį kėlinį pabaigusi, o trečiojo pradžioje sėkmingą atkarpą pratęsusi „Panathinaikos“ atstatė pusiausvyrą (38:38).


Po Kendricko Nunno tritaškio „Panathinaikos“ pirmavo 68:65, bet prasidėjus paskutinei minutei Shane’as Larkinas išprovokavo pražangą mesdamas tritaškį, realizavo visus baudų metimus ir į priekį vėl išvedė šeimininkus – 70:68.

Po E. Atamano minutės pertraukėlės Kostas Sloukas nieko nenuveikė, sudegindamas visą atakos laiką ir suklysdamas. Sh. Larkinas prametė iš toli, bet „Anadolu Efes“ nusiėmė kamuolį puolime ir graikai pažeidė taisykles prieš Dariusą Thompsoną.


Šis prametė antrą metimą ir „Panathinaikos“ sugebėjo atlikti puikų metimą, bet visiškai laisvas iš toli atakavęs Kostas Mitoglou prametė ir „Aanadolu Efes“ triumfavo.

Ją į pergalę vedė Tyriquesas Jonesas, pelnęs 21 tašką, atkovojęs 13, perėmęs 4 kamuolius ir surinkęs 36 naudingumo balus. Sh. Larkinas pridėjo 20 taškų. Daugiau nė vienas „Anadolu Efes“ žaidėjas nesurinko dviženklio taškų skaičiaus.

„Panathinaikos“ ekipai po 13 taškų pelnė Mathiasas Lessortas ir Kendrickas Nunnas, bet pastarasis suklydo 6 kartus. Jeriano Granto sąskaitoje – 12 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją