„Clippers“ į Dalasą atvyko su naujoku Jamesu Hardenu, kuris prisijungė prie tokių žvaigždžių kaip Kawhi Leonardas, Russellas Westbrookas ir Paulas George'as.

Tačiau neatrodė, kad tai išgąsdintų L. Dončičių. Slovėnas surengė vieną įspūdingiausių savo pasirodymų, per 31 min. pelnydamas 44 taškus, atkovodamas 6 kamuolius ir atlikdamas 6 rezultatyvius perdavimus. Jis pataikė 11 dvitaškių iš 12, 6 tritaškius iš 9 ir visus 4 baudos metimus.

L. Dončičiui gerai talkino ir Kyrie Irvingas. Jo sąskaitoje 27 taškai.

„Visuomet sakau, kad komandoje ne tik mes dviese. Mus tikrai stabdo, todėl svarbu kiekvienas žaidėjas. Visi prisideda“, – kalbėjo L. Dončičius.

„Clippers“ ekipoje išsiskyrė K. Leonardas su 26 taškais. J. Hardenas ir R. Westbrookas pridėjo po 14 taškų.

Tai buvo pirmoji Dalaso ekipos pergalė papildomame NBA turnyre. Prieš tai „Mavericks“ pralaimėjo Denverio „Nuggets“ krepšininkams.

San Antonijuje vietos „Spurs“ 110:117 turėjo pripažinti Karl-Anthony Townso ir Anthony Edwardso vedamos Minesotos „Timberwoves“ pranašumą.

K. Townsas pelnė 29 taškus ir atkovojo 12 kamuolių, 28 taškus pridėjo A. Edwardsas.

Įdomiausia šioje dvikovoje buvo prancūzų aikštės šeimininkų lyderio Victoro Wembanyamos ir Rudy Goberto akistata.

Čia R. Gobertas turėjo pripažinti 19-mečio tautiečio pranašumą. V. Wembanyama pelnė 29 taškus ir atkovojo 9 kamuolius. Pats R. Gobertas tenkinosi 11 taškų ir 10 atkovotų kamuolių kraičiu.

„Manau, kad Victoras sužaidė labai geras rungtynes. Jis pataikė tikrai sudėtingus metimus. Aš verčiau jį sunkiai dirbti aikštėje. Vis dėlto buvau sužavėtas jo žaidimu“, – kalbėjo R. Gobertas.

Finikse dvikovon stojo Lebronas Jamesas ir Kevinas Durantas. Šiame mače triumfavo Karaliaus Jameso vedama Los Andželo „Lakers“ komanda – įveikė „Suns“ krepšininkus 122:119.

38-erių metų L. Jamesas nugalėtojams pelnė 32 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Savo ruožtu K. Durantas surinko 38 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Suns“ pirmavo didžiąją rungtynių dalį, bet pabaigoje svečiai surengė galingą spurtą 14:0 ir dramatiškoje atomazgoje išplėšė pergalę.

Priminsime, kad į reguliarųjį 82-ejų rungtynių maratoną yra integruotas papildomas turnyras, kuriame ekipos rungiasi pagal taurės varžybų formatą – visos lygos klubai padalinti į šešias grupes (po tris – Rytuose ir Vakaruose) jose sužais tarpusavyje, o į turnyro atkrintamąsias pateks tik grupių nugalėtojai ir du geriausi antrąsias vietas užėmę kolektyvai.

Ketvirtfinalius priims namų aikštelės pranašumą iškovosiančios komandos, o pusfinaliai ir finalas gruodžio 7-9 dienomis kelsis į Las Vegasą. Visi rezultatai, išskyrus finalo, įsiskaičiuos ir į bendrą ekipų NBA reguliariojo sezono kraitį.

Visų penktadienio rungtynių rezultatai:

Detroito „Pistons“ – Filadelfijos „76ers“ 106:114

Vašingtono „Wizards“ – Šarlotės „Hornets“ 117:124

Bostono „Celtics“ – Bruklino „Nets“ 121:107

Hjustono „Rockets“ – Naujojo Orleano „Pelicans“ 104:101

Memfio „Grizzlies“ – Jutos „Jazz“ 121:127

San Antonijaus „Spurs“ – Minesotos „Timberwolves“ 110:117

Dalaso „Mavericks“ – Los Andželo „Clippers“ 144:126

Finikso „Suns“ – Los Andželo „Lakers“ 119:122

Sakramento „Kings“ – Oklahomos „Thunder“ 105:98

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją