Titulą gynusiam Vilerbano ASVEL pusfinalyje teko užleisti kelią Victorui Wembanyamai ir Paryžiaus „Metropolitans 92“ ekipai, laimėjusiai seriją 3-1. Kitame pusfinalyje „Monaco“ su Doantu Motiejūnu 3-0 susitvarkė su Burgo JL.

Šeštadienį prasidėsiančios maksimaliai ilgos serijos atveju finalo lemiama dvikova numatyta birželio 20-ąją. Jau po poros parų birželio 22-ąją vyks NBA naujokų birža, kurioje neabejotinai San Antonijaus „Spurs“ pirmuoju šaukimu į NBA šeimą pakvies 19-metį V. Wembanyamą.

Po naujokų biržos jau aiškūs ir kiti Prancūzijos bokšto planai. V. Wembanyama liepos pradžioje su naujuoju klubu dalyvaus NBA Vasaros lygos turnyre Sakramente.

Šiame sezone finalo dalyvių akistatose visas tris pergales pasiekė „Monaco“ – čemmpionate 87:68, 95:82 (po pratęsimo) ir taurės rungtynėse net 107:76.

Atkrintamosiose D. Motiejūnas žaidžia po 24 min., pelno net po 16,5 taško (reguliariajame sezone – 10,3) bei atkovoja po 4,3 kamuolio ir renka po 16,3 naudingumo balų.

– Demonstruojante puikią sportinę formą, kaip ją pavyksta išlaikyti sezono finiše?

– Tai tikrai nėra lengva. Labai ilgas sezonas, kai reikia sužaisti daugiau nei 80 rungtynių. Artėjant sezono pabaigai, atidavus tiek daug jėgų, labai sunku išlaikyti tą formą.

Asmeniškai aš tam ruošiu savo kūną. Turiu asmeninį trenerį, kuris rūpinasi, kad būčiau geriausios fizinės būklės, kai tai svarbiausia.

Liko paskutinis žingsnis, kurį turime žengti, kad iškovotume titulą.

Norint paruošti kūną šiam krūviui, labai svarbu atsigauti. Štai kodėl vis dar esu tokios geros formos. Tai nėra kažkokia magija, dėl kurios sezono pabaigoje jautiesi gerai. Viskas priklauso nuo darbo, kurį įdedi visus metus.

Galiausiai, manau, kad jį sustabdysime komandinėmis pastangomis.
Donatas Motiejūnas

– Ar manote, kad komanda per atkrintamąsias varžybas įjungė aukštesnę pavarą?

– Po Eurolygos finalo ketverto buvo sunku atgauti koncentraciją ir atiduoti visas jėgas pirmame atkrintamųjų varžybų etape. Tačiau manau, kad sunkiąją dalį atlikome ir dabar visi esame tikrai susikoncentravę į esminį tikslą – tapti Prancūzijos čempionais.

Iš pradžių nebuvo lengva, bet taip buvo ir kitoms komandoms, pavyzdžiui, „Real“ ir „Olympiakos“. Jos laimėjo, bet sunkiai. Tai buvo laikas, kai turėjome persigrupuoti ir psichologiškai įsivažiuoti. Tada grįžome su noru kovoti ir eiti iki galo.

– Ar stebėjote pusfinalio seriją tarp „Metropolitans“ ir ASVEL?

– Taip, sekiau rezultatus. Taip pat galėjome stebėti kai kurias rungtynes, buvo sunku nuspėti serijos baigtį. Tačiau, tiesą sakant, „Metropolitans“ sužaidė neeilinį pusfinalį.

Man jie įrodė, kad yra geresnė komanda. ASVEL šiemet neišvengė pakilimų ir nuosmukių. Ypač sunkiai sekėsi be Nando de Colo. Manau, kad jo trauma paveikė ekipą. Su juo būtų buvusi kitokia istorija, tačiau be jo tai visiškai kitokia sudėtis.

Trūko jo kūrybiškumo ir lyderystės, mes tai aiškiai matėme.

– Jūsų dvikova su V. Wembanyama bus viena kertinių šiame finale. Ką apie jį manote?

– Sunku apie jį pasakyti dar ką nors, kas nėra dar paminėta. Jis yra savo kartos talentas. Jis turi neįtikėtiną kūno sudėjimą ir įspūdingą judrumą. Man, kaip veteranui, labai smagu, kad turiu galimybę žaisti prieš tokį vaikiną kaip jis, kuris daug metų praleis NBA ir kuris gali būti kitas žaidėjas, formuosiantis ateities krepšinį.

Tai nebus lengva kova. Jis turi savo stipriųjų pusių, o aš turiu savųjų privalumų. Tačiau galiausiai, manau, kad jį sustabdysime komandinėmis pastangomis.

Taigi mes atliksime savo analizę, stebėsime ir klausysime savo trenerių. Ir galiausiai viskas priklausys nuo to, kas labiausiai norės titulo. Esu čia tam, kad laimėčiau čempionatą, ir esu pasiruošęs padaryti viską, kad tą padaryčiau.

Victor Wembanyama

– Kiek finale bus svarbi praėjusių metų patirtis?

– Be abejonės, pernai turėjome daugiau problemų nei šiemet. Esame daug vieningesni. Visi vaikinai nori kovoti ir laimėti Prancūzijos čempiono titulą.

Tai komandai suteiks daug energijos ir gerą susižaidimą. Praėjusių metų finalas mums davė daug patirties. Turime ja remtis ir parodyti, kad pasimokėme iš ankstesnių pralaimėjimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją