„Manau, kad tas Keenano praradimas komandą ir mobilizavo. Nežinau, kiek tempsime su tokia mobilizacija, bet šiandien tai padėjo. Visų pirma, įdomu, koks traumos rimtumas. Mintys iš karto ėmė suktis ne tik apie šias rugtynes, bet reikėjo greitai koncentruotis ir persiorientuoti rotacijose.

Kapitonas žaidėjus ragino nenustoti kovoti, visi susifokusavo. Kol buvo emocijos, galvojome tik apie rungtynes, o vėliau bus ir kitos mintys“, – po rungtynių spaudos konferencijoje tikino žalgiriečių vedlys.

Jau pirmą minutę ant arenos parketo iš skausmo nugriuvęs K. Evansas iš aikštės buvo išlydėtas komandos draugų, o netrukus paliko ir sausakimšos arenos salę. Anot K. Maksvyčio, „iš karto matėsi, kad atsitiko kažkas rimto“, tačiau treneris vis dar tikisi geriausio.


Treneriui kalbant su žurnalistais amerikietis, kuriam įtariama Achilo sausgyslės trauma, laukė priėmimo pas gydytojus (kiek vėliau paaiškėjo, kad krepšininkui atlikta skubi operacija ir sezonas jam jau yra baigtas).

„Kol nėra tikslios informacijos, negaliu kažko daugiau atskleisti. Tikiuosi, kad nebus labai blogai. Žinau, jog jis laukia priėmimo pas vieną geriausių Kauno gydytojų, kuris ir pasakys galutinę diagnozę“, – tikino K. Maksvytis, kol kas negalintis pasakyti ir to, ar šį sezoną ant parketo dar galės išbėgti kitas traumuotas Kauno klubo amerikietis Tyleris Cavanaugh.

Po Vokietijoje atliktų tyrimų dar yra laukiama galutinės medikų diagnozės.

K. Evansui iškritus iš rikiuotės „Žalgirio“ puolimo vedliais tapo po 17 taškų pelnę Tomas Dimša ir Ignas Brazdeikis, o Laurynas Birutis apskritai sužaidė geriausias savo karjeros rungtynes Eurolygoje, surinkęs 27 efektyvumo balus ir iš peties plušėjęs abiejose aikštės pusėse (15 taškų, po 3 perimtus kamuolius ir rezultatyvius perdavimus, 6 atkovoti kamuoliai, 1 blokas).

„Mes, treneriai norime atskleisti geriausias savo žaidėjų savybes. Ir kai tu matai, kad Laurynas taip žaidžia, nesinori jo stabdyti ir laikyti ant suolo, vietą užleidžiant Hayesui.

Anksčiau matėte, kaip jis dominavo LKL. Dabar tai pamažu matome ir Eurolygoje. Laurynas labai gerai jaučia, kai gali atakuoti, o kai reikia, nusimeta kamuolį.

Turbūt pažaidęs prieš Walterį Tavaresą šitą savybę išsiugdė, – svarstė K. Maksvytis. – Ignas taip pat šaunuolis, jis aukojosi ir gynyboje, keletą kartų labai laiku prasižengė Jaunas žaidėjas, tikiuosi tobulės ir toliau. Pagirti norėčiau ir Tomą, kuris taip pat sužaidė puikiai.“

Kol nėra aiški K. Evanso diagnozė, K. Maksvytis nežinojo ką atsakyti apie galimą pastiprinimą, nors jau anksčiau kalbėjo apie būsimą papildymą aukštaūgių grandyje.

„Kol kas viskas ant karštųjų, bet kažkaip reikės reaguoti. Šiandien 1-2 pozicijose labai gerai žaidė Ignas ir Tomas, puikiai dirbo ir Dovydas Giedraitis. Teoriškai mes turime žaidėjų šiose pozicijose, bet žinant, kaip Keenanas žaidė šį sezoną, įdomu, ar išvis įmanoma pakeisti tokią jo formą, kokią jis turėjo, – pripažino K. Maksvytis. – Iš esmės šį kartą kontroliavome rungtynes nuo jų pradžios ir nusipelnėme pergalės. Esu labai laimingas, kad laimėjome prieš tokią galingą komandą.“

Paprašytas įvertinti šiomis rungtynėmis pasibaigusį pirmąjį Eurolygos reguliariojo sezono ratą, K. Maksvytis pažymėjo, kad yra itin patenkintas komandos darbu treniruotėse, tačiau pažymėjo, jog tobulėjimui ribų nėra.

„Gynyboje dažnai būname arti savo piko, puolime mus kartais tempdavo Keenanas, o kiti jam padėdavome. Manau, puolime dar galime pasitempti, galime geriau dalintis kamuoliu. Kartais klystame per dažnai, taigi, yra kur tobulėti. Taip, keletą rungtynių pralaimėjome pačioje jų pabaigoje, bet iš esmės mėgaujuosi tuo, kaip komanda atrodo ir treniruojasi“, – tikino jis.

Šiomis rungtynėmis „Žalgiris“ užbaigė pirmąjį Eurolygos turnyro reguliariojo sezono ratą. Antrąjį ratą kauniečiai pradės jau kitą – „dvigubą“ Eurolygos savaitę, kurios metu žalgiriečiai viešės Italijoje. Sausio 10 d. „Žalgiris“ išvykoje žais su Bolonijos „Virtus“, o sausio 13 d. – su Milano „Olimpia Armani“.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją