Tiesa, pirmieji mėnesiai už Atlanto lietuviui nebuvo lengvi. Jis ne tik turėjo įrodyti, jog yra vertas būti „Rockets“ komandos sudėtyje, tačiau taip pat kovoti su traumomis.

D. Motiejūno kelias nebuvo rožėmis klotas.

„Man buvo nelengva vienu metu būti šaltų nervų, geros formos bei susikoncentruoti ties žaidimu. Kai treneris tavęs neišleidžia ant parketo, jautiesi sužlugdytas. Tampi ne tokiu konkurencingu, kokiu norėtum būti ir negali priprasti prie rungtynių ritmo“, – kalbėjo 22-ejų metų krepšininkas, duodamas interviu oficialiai FIBA svetainei.

„Sunkiai dirbau tiek treniruotėse, tiek NBA plėtojimosi lygoje, kad būčiau pasiruošęs, jei gaučiau galimybę. Šiuo metu jaučiuosi daug geriau nei prieš kelias savaites, kadangi mano triūsas atsipirko ir gavau šansą parodyti, ką iš tiesų moku“.

Nuo trijų iki aštuoniolikos minučių – taip pasikeitė D. Motiejūno praleidžiamas laikas aikštelėje. Viskas apsivertė aukštyn kojomis.

„Treneris Kevinas McHale'as manimi pasitiki ir aš tai jaučiu, tačiau tai nereiškia, jog nustosiu dirbti. Noriu įrodyti, jog galiu padėti komandai, – sakė aukštaūgis. Tai tik pirmas žingsnis link mano didžiosios svajonės – tapti svarbiu krepšininku NBA lygoje“.

2011 metais NBA naujokų biržoje Minesotos „Timberwolves“ pašauktas ir tuoj pat į Hjustono ekipą išmainytas krepšininkas yra laikomas vienu geriausiu savo kartos Europos krepšininku.

„Žaisdamas Italijoje aš subrendau ir kaip žmogus, ir kaip žaidėjas. Mano buvę komandos draugai Trevizo „Benetton“ ekipoje Massimo Bulleri ir Sandro Ničevičius išmokė daug naudingų dalykų. Jie man parodė, kuriuo keliu eiti norint tapti geru krepšininku“.

Po dvejų metų Italijoje lietuvis persikėlė į Gdynės „Asseco Prokom“.

„Lenkijoje įgijau puikios patirties. Turėjau galimybę žaisti Eurolygoje bei kartu su komanda laimėjau šalies pirmenybių titulą“, – kalbėjo D. Motiejūnas.

Dabar lietuvis dega noru padėti savo dabartinei komandai – Hjustono „Rockets“.

„Džiaugiuosi čia būdamas. „Rockets“ gretose turime Jamesą Hardeną, Jeremy Liną ir Omerą Ašiką – būrį talentingų vyrukų. Hjustono klubo laukia šviesi ateitis“.

Kartu su Toronto „Raptors“ rungtyniaujančiais J. Valančiūnu bei Linu Kleiza D. Motiejūnas sudaro lietuviškąjį tercetą stipriausioje pasaulio lygoje.

„Darome viską, kad lietuviai galėtų mumis didžiuotis. Su Jonu mes neretai pasikalbame ir džiaugiuosi, kad šis sezonas jam toks sėkmingas. Jis yra labai talentingas“, – pagyrų negailėjo krepšininkas.

Iki 2013 metų Europos krepšinio čempionato Slovėnijoje liko keli mėnesiai ir D. Motiejūnas pripažino, jog džiaugtųsi, galėdamas būti Lietuvos rinktinės dalimi.

„Noriu žaisti už savo šalies rinktinę, tačiau viskas yra trenerio Jono Kazlausko rankose. Turime puikią kartą žaidėjų ir ateityje galime daug ką nuveikti“.

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)