Lygių skirtumas – per didelis

19-a buvusio žalgiriečio S. Weemso taškų palaidojo Lietuvos vicečempionų viltis įkąsti kol kas buksuojantiems Eurolygos grandams.

Nors kitiems CSKA krepšininkams „Lietuvos rytas“ ketvirtadienį neleido įsisiautėti, bet puldami vilniečiai ir šįkart pasirodė kaip prasčiausiai atakuojanti Eurolygos komanda.

„35 minutes turėjome užtektinai energijos ir privertėme CSKA daryti klaidas, neblogai gynėmės. Bet per tas likusias 5 minutes ir išryškėjo klasių skirtumas. CSKA rinko taškus iš po krepšio, o mes – ne, jie sėkmingai užbaigdavo kontratakas, mes – ne, jie laiku prasižengdavo, mes – ne. Bet vyrai tikrai kovėsi, atidavė visą energiją. Supraskite teisingai: nenoriu teisintis, bet mūsų atakoms vadovavo 20-ies ir 21-erių metų amžiaus įžaidėjai. Kartais jie nesurikiuodavo komandos, bet jiems nepriekaištauju – ateityje jie dar įrodys, kad gali tai padaryti“, – rungtynes vertino D. Maskoliūnas.

Debiutavusį jaunimą gyrė, šeimyninių bėdų prislėgtą serbą – užstojo

Gaivaus oro gurkšnį į vilniečių puolimą šįkart įnešė kur kas aktyviau nei įprastai žaidęs aukštaūgis Leonas Radoševičius, pelnęs 17 taškų ir atkovojęs 4 kamuolius.

Pirmą kartą šio sezono Eurolygoje ant parketo žengė gynėjas Dovydas Redikas ir puolėjas Simas Buterlevičius. Jų pasirodymu treneris teigė nenusivylęs.

„D. Redikas davė komandai daug energijos, atidirbo gynyboje. Aišku, norime, kad jo žaidime nebūtų klaidų, bet jis – dar jaunas. Be to, puolime jam sunku rikiuoti komandą, nes jaunimo rinktinėse jis niekada nerungtyniaudavo įžaidėju. S. Buterlevičiui irgi neturiu didelių priekaištų, jis vykdė nurodymus, stengėsi, rungtynių pradžioje neblogai pristabdė S. Weemsą. Bet pastarasis parodė savo veidą: kai komandai buvo sunku, jis tempė saviškius į priekį“, – komentavo D. Maskoliūnas.

Tuo tarpu perspektyviausias iš „Lietuvos ryto“ jaunimo būrio – įžaidėjas Nemanja Nedovičius – šįkart priminė savo paties šešėlį. Serbas surinko vos 2 taškus, pataikęs vieną dvitaškį iš 7-ių bandymų.

Tačiau D. Maskoliūnas vienu komandos lyderių tapusio auklėtinio nebarė, paaiškinęs, jog N. Nedovičiaus žaidimą temdė asmeninės problemos – sunkiai serga krepšininko senelis.

Primename, kad rungtynėse su svečiais iš Rusijos „Lietuvos rytui“ teko verstis be negaluojančio įžaidėjo Janio Blūmo.

Svečius privertė susirūpinti energija

CSKA strategas Ettore Messina, komentuodamas dvikovą, pastebėjo, jog jaunatviškos „Lietuvos ryto“ komandos energija nemažą rungtynių dalį maskviečiams griovė planus.

„Šiandien abi komandos įnirtingai kovėsi dėl pergalės. Antro kėlinio pradžioje įkritome į duobę, bet tada persigrupavome, pradėjome geriau skirstyti kamuolį, išsprendėme ir atkovotų kamuolių problemą. Manęs nė kiek nenustebino agresyvus ir energingas šeimininkų žaidimas – veikiau jau buvau dėl jo susirūpinęs. Rungtynių pradžioje vilniečiai gerai išnaudojo savo žaidimo intensyvumą, priversdami mus klysti. Puiku, kad vėliau mes radome atsaką šeimininkams ir patys pradėjome žaisti gerokai intensyviau“, – kalbėjo italas.

Nors CSKA šįkart ištempė S. Weemsas bei jam gynyboje patikimai talkinęs Viktoras Chriapa, E. Messina auklėtinių nekritikavo.

„Tiesa, kad ne visi krepšininkai žaidė stabiliai puikiai, bet jie darė daug smulkių dalykų ir įnešė savo indėlį. Čia jau jūsų darbas įvertinti atskirus žaidėjus, o aš rūpinuosi bendru rezultatu“, – žurnalistams dėstė specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)