Kauno „Žalgirio“ komanda bandys sukurti sensaciją Eurolygos atkrintamosiose varžybose – paklupdyti šios poros favoritu vadinamą „Barcelona“ klubą.

Reguliariajame sezone „Barcelona“ užėmė antrąją vietą, o „Žalgiris“ – septintąją. Abu klubai pergales šventė savo arenose.

Dar spalį vykusiame mače „Žalgiris“ laimėjo 73:72, Barselonoje kovo 2-ą Š. Jasikevičiaus auklėtiniai buvo pranašesni 93:74.

Serijos iki 3 pergalių pirmi du susitikimai balandžio 26 ir 28 d. vyks Barselonoje, o gegužės 3 d. komandų akistata vyks Kaune. Jei prireiks 4-ųjų rungtynių, gegužės 5-ą jos numatytos Kaune, maksimaliai ilgos serijos atveju lemiamas 5 mačas gegužės 9-ąją vyktų Barselonoje.

Prieš kelionę į Kataloniją antradienį prieš vidurdienį mintimis spaudos konferencijoje pasidalino „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

– „Barca“ ACB lygoje paskutiniuose susitikimuose suteikė šansų mažiau žaidusiems ir jaunimui, ar taip nėra sunkiau pasiruošti artėjančioms Eurolygos kovoms?

– Kaip ir mes, taip ir jie taupė lyderius. Paskutinėse rungtynėse nežaidė Cory Higginsas, Nikola Kaliničius, Alexas Abrinesas. Į rikiuotę grįžo jau Janas Vesely. Vienus pataupė, kitus – gydė.

Manome, kad šie krepšininkai bus pasiruošę žaisti. „Barca“ sužaidė puikias rungtynes Gran Kanarijoje, kontroliavo susitikimą nuo pirmos iki paskutinės minutės, nors žaidė ne pajėgiausia sudėtimi.

Tad laukia gerą sportinę formą demonstruojantis karštas varžovas.

– Ar prieš pirmąsias Eurolygos atkrintamųjų rungtynes keitėsi komandos mikroklimatas, susitelkimas?

– Keitėsi. Iš vienos pusės – mums lengviau. Nusikratėme spaudimo, visai komandai yra lengviau, kai neturi favoritų statuso. Nėra įtampos, kad tu privalai laimėti, o tai buvo, kai siekėme bilieto į atkrintamąsias.

Iš kitos pusės, laukia stipri komanda, puikus treneris, kuris parengs gerą planą prieš mus.

Rutina kažkiek pasikeitė, nusikratėme spaudimo, bet jei čia esame, norisi rimtai sudalyvauti.

– Paskutinius dvejus metus „Barca“ tik po penkerių rungtynių serijos patekdavo į finalo ketvertą, varžovai („Zenit“ ir „Bayern“) likdavo per žingsnį nuo staigmenos. Kiek šioje serijoje svarbi psichologija?

– Per žingsnį yra per žingsnį. Viskas svarbu. Psichologija turbūt atlieka didesnį vaidmenį nei reguliariojo sezono metu, nes reikia laimėti dvikovą čia ir dabar, nesvarbu, kokia gynybos sistema ar žaidėjų pataikymas, tiesiog turi laimėti.

Iš kitos pusės, tokia serija stipresnei komandai yra parankesnė, iš penkerių rungtynių, jei jų prireiks, yra lengviau įrodyti savo pranašumą.

Iš mūsų pusės, mes neturime ko prarasti, ruošiamės visi ir laukiame kovos.

– Teigėte „visi“, vadinasi visi krepšininkai bus pasiruošę pirmoms rungtynėms?

– Žiūrėsime.

– Kaip motyvuojate komandą, kad ji gali laimėti seriją prieš „Barceloną“?

– Viskas slypi paprastume. Maksimaliai pasiruošti, smogti ir laimėti pirmas rungtynes. Laimėsi pirmą kovą, eisi į antras rungtynes.

Kalbant apie visą sezoną, turime gerą lemiamų atkarpų, svarbiausių minučių statistiką, esame pakankamai jauni, energingi, fiziški. Tikiuosi, šis faktorius suveiks.

– Ar teko apie seriją kalbėtis su Šarūnu Jasikevičiumi?

– Ne.

– Iš Katalonijos ketinate į Kauną grįžti su viena pergale?

– Svarbu grįžti ir su viena, tada žaisime savo arenoje. Galima grįžti be pergalių, o tada savo arenoje laimėti dukart ir tęsti kovą lemiamose rungtynėse.

Laukiame pirmųjų rungtynių, bandysime pademonstruoti savo privalumus, tikrąjį savo veidą.

Tos patirties daugiau turi „Barcelona“, kuri dukart paeiliui pateko į finalo ketvertą.

Eurolygos atkrintamosios prasidės balandžio 25-ą, o baigsis gegužės 10-ą. Eurolygos finalo ketvertas Kaune bus surengtas gegužės 19-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją