Kaip ir 2023-iaisiais Vilniuje, taip ir 2003-aisiais Stokholme Arvydas buvo rezultatyviausias Auksinės rinktinės žaidėjas (finale – taip pat 21, o vidutiniškai – po 15,8 taško), tačiau dėl nesuprantamų priežasčių nepateko į simbolinį turnyro geriausiųjų penketą. Tikra keistenybė, kad vietos jame neatsirastų čempionų komandos lyderiui.

Kad ir kaip ten būtų, galingas Kalašnikovo pasirodymas ASG arenoje iš naujo sukėlė prisiminimų bangą apie įspūdingus A. Macijausko sugebėjimus aikštėje bei pasvarstymus apie tai, kodėl to talento takliarankiui iš Klaipėdos savo laiku nepavyko perkelti už Atlanto.

„Mane labiausiai A. Macijauskas nustebino. Jaunuolis dar galėtų žaisti ir žaisti: LKL – drąsiai, o pagal norą – ir Eurolygoje. Ką jis išdarinėja!“ – stebėjosi 1999-ųjų Eurolygos čempionas Mindaugas Žukauskas.

Galėtų ar negalėtų – čia jau kitas klausimas, bet su tuo, kad savo pike tai buvo tikras krepšinio vunderkindas, ginčytųsi retas. Na, nebent tik Maco gabumų taip ir neatradę Naujojo Orleano „Hornets“ atstovai...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)