L grupės rungtynėse Brazilijos rinktinė (3-1) netikėtai 69:65 (16:13, 11:24, 18:15, 24:13) parklupdė Kanadą (3-1) ir įnešė maksimalią intrigą prieš paskutinį turą.

Dabar visos keturios L pogrupio atstovės turi po vienodą pergalių ir pralaimėjimų balansą (3-1), taigi viską spręs savo tarpusavio mačuose sekmadienį: Brazilija susitiks su Latvija (12 val. 45 min.), o Kanada – su Ispanija (16 val. 30 min.). Abi komandos, kurios laimės sekmadienį, ir žengs į ketvirtfinalį.

Tai arba kanadiečiai, arba dabartiniai planetos čempionai tikrai bus eliminuoti.

Kanados vyrai trečio kėlinio pabaigoje pirmavo 52:40, bet tada prapylė atkarpą net 0:13 ir užvirė kova taškas į tašką. Lemiamu susirėmimo metu brazilus į priekį patempė mažylis Yago dos Santosas, du kartus įveikęs Dillono Brookso gynybą.

Nugalėtojų gretose dvigubą dublį surinko Bruno Caboclo su 19 taškų ir 13 atkovotų kamuolių. Gui Santosas pridėjo 10, o Y. dos Santosas (10 rez. perd.) ir Lucasas Diazas – po 8 taškus.

Klevo lapo šalies atstovams Shai'us Gilgeousas-Alexanderis pasiūlė 23, o Luguentzas Dortas – 17 taškų.


Įdomu, kad iki šio mačo kanadiečiai savo varžovus triuškino vidutiniu 37 taškų skirtumu ir kartu su amerikiečiais buvo įvardijami kaip ryškiausi turnyro favoritai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją