Riebų antausį LKL čempionate nuo Kėdainių „Nevėžio“ gavę šalies čempionai privalo pabusti, nes kitu atveju tektų tenkintis kovomis Europos taurės turnyre.

Eurolygos C grupėje į kitą etapą kelialapius jau užsitikrino Barselonos „Barcelona“ ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipos. „Žalgiris“ su trimis pergalėmis ir keturiais pralaimėjimais rikiuojasi ketvirtoje grupės vietoje, o du sykius laimėjusi ir penkis suklupusi Izmiro „Pinar Karsiyaka“ žengia laipteliu žemiau.

Lietuvos ir Turkijos čempionų akistata gali būti lemtinga sprendžiant kelialapių rebusą. Saviems sirgaliams pergalę padovanoję G. Krapiko auklėtiniai į savo kišenę beveik įsidėtų TOP-16 etapą – jiems kortas sumaišyti galėtų tik sunkiai tikėtinos trys iš eilės Zieliona Guros „Stelmet“ pergalės.

Priešingu atveju, šioje grupėje užvirtų tikra košė. Juolab, kad savo vilčių palaidoję dar nėra net ir autsaideriai Lenkijos čempionai, žaisiantys Krasnodare. Bet matematiniais skaičiavimais užsiimti dar neverta, nes visi taškai ant „i“ gali būti sudėti jau po šios savaitės kovų.

8 turo rungtynės:

„Žalgiris“ – „Karsiyaka“

„Panathinaikos“ – „Barcelona“

„Lokomotiv“ – „Stelmet“

Lietuvos vicečempionų padėtis – itin komplikuota. „Lietuvos rytas“ turnyrą pradėjo prasčiausiai per visą klubo istoriją ir už tai lėkė Marcelo Nicola galva.

Jį pakeitęs Aurimas Jasilionis komandai padėjo sukurti sensaciją Stambule, bet „Siemens“ arenoje patirtas pralaimėjimas prieš Vengrijos čempionę Solnoko „Olaj“ ekipą viską vėl sugrąžino į buvusias vėžes.

Nė karto savų sirgalių pergalėmis nenudžiuginę vilniečiai tunelio gale mato tik menką šviesos plyšelį, nes per likusius tris turus laukia dvi išvykos į Rusiją ir akistata su pagrindiniu konkurentu Salonikų PAOK klubu.

Vieninteliai Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkai yra ramūs dėl savo padėties. Arti vietos tarp 32 geriausių komandų – ir Saratovo „Avtodor“ vyrai. Būtent su jais trečiadienio vakarą grumsis „Lietuvos rytas“. Verta pažymėti, kad pirmame mače namuose sostinės ekipa atrodė beviltiškai – 81:97.

A. Jasiliono auklėtiniai per paskutines trejas rungtynes privalo įveikti PAOK ir turi iškovoti bent viena pergale daugiau nei „Bešiktaš“ arba „Olaj“ komandos, kurias įveikė didesniais skirtumais nei pralaimėjo. Kitu atveju, teks tenkintis tik LKL kovomis.

8 turo rungtynės:

„Avtodor“ – „Lietuvos rytas“

„Zenit“ – „Olaj“

„Bešiktaš“ – PAOK

LKL čempionate buksuojanti uostamiesčio ekipa Europos taurėje stebina akiai gražiu žaidimu. Tiesa, Dainiaus Adomaičio auklėtiniai neretai rungtynių pabaigose patampo sirgaliams nervus. Vis tik šiuo metu jie – pakankamai jaukioje pozicijoje, nes savo sąskaitoje turi 4 pergales ir 3 pralaimėjimus.

„Neptūnas“ jau trečiadienio vakarą galėjo užsitikrinti vietą LAST-32 etape, bet nelauktą pergalę šventė Jeruzalės „Hapoel“ (3/5) klubas, namuose 86:82 parklupdęs vietą kitame etape jau turinčią Stambulo „Galatasaray“ (6/2) komandą.

Klaipėdiečių aštuntame ture laukia akistata su grupės autsaideriais Volgodrado „Krasnyj Oktiabr“ (1/6) krepšininkais, kuriuos pirmame rate įveikė po pratęsimo – 99:90.

Laimėję D. Adomaičio auklėtiniai žengtų didelį žingsnį kito etapo link, o vietą kitame etape užtikrintų bent viena pergalė paskutiniuose dviejuose turuose – prieš Atenų AEK (4/4) arba Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ (5/3) vyrus.

Todėl kol kas į skaičiavimus taip pat neverta veltis, nes viskas – „Neptūno“ rankose. Bet teoriškai matematinių skaičiavimų gali prireikti net tarp 4 komandų.

8 turo rungtynės:

„Krasnyj Oktiabr“ – „Neptūnas“

„Hapoel“ – „Galatasaray“ – 86:82

„Nižnij Novgorod“ – AEK – 86:79

Vis dėlto, jeigu jums krepšinio trečiadienio vakarą bus negana, FIBA Europos taurės varžybose taip pat rungtyniaus dar dvi Lietuvos komandos – Šiaulių „Šiauliai“ ir Utenos „Juventus“.

Nors abi ekipos nebeturi šansų pakilti iki antrosios vietos, kuri garantuoja kelialapį į kitą etapą, jos dar turi galimybę toliau žygiuoti kaip geriausios trečios ekipos, tad kovos neturėtų trūkti ir čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)