Nugalėtojams net šeši žaidėjai – Nicolas Laprovittola (19), Sertačas Šanli ir Nikola Mirotičius (abu po 14), Tomašas Satoransky (11), Janas Vesely ir Alexas Abrinesas (abu po 10) – surinko dviženklį taškų skaičių.

Rokas Jokubaitis pridėjo 2 taškus ir 7 rezultatyvius perdavimus, o tai yra jo geriausias asmeninis rezultatas atkrintamosiose.

Visgi po laimėtų pirmųjų rungtynių Katalonijos komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius pirmiausia akcentavo gynybą.

„Atkarpomis mes matėme labai gerą krepšinį iš abiejų ekipų. Pirmoje pusėje nė vieniems nepavyko sustabdyti varžovų, bet po pertraukos mes gerokai pagerinome savo gynybą.

Vis dėlto madridiečiai geba užpulti net ir mums gerai ginantis, jie pataikė keletą labai svarbių metimų. Turime būti tam pasiruošę ir mes atsakėme jiems. Dabar yra 1-0 ir pats svarbiausias dalykas tai kuo greičiau pamiršti.

Abiejų komandų atsidavimas buvo neįtikėtinas. Kovojome iki mirties. Taip ir reikia, nes turime suprasti, kad kitaip ir nebus“, – kalbėjo Šaras.

„Po 48 valandų turėsime pakartoti tai, o gal net ir įdėti dar daugiau pastangų, nes varžovai bus labiau desperatiški. Turėsime kentėti ir išvengti nuopuolių. Ši komanda į visus sunkumus reaguoja labai gerai“, – tęsė kaunietis.

Š. Jasikevičius pridūrė, kad jo auklėtiniai, kiek galėjo, apsunkino gyvenimą ant parketo Walteriui Tavaresui, finišavusiam su 15 taškų, bei nesutiko su tuo, kad daug veteranų savo gretose turinčiam „Real“ gali labiau atsiliepti nuovargis.

„Jų suolelis – labai ilgas, o žaidėjai – patyrę, taigi žino, kai išlaikyti tobulą balansą“, – teigė Šaras.

Strategas prašė didesnio sirgalių palaikymo N. Mirotičiui, kuris padėjo tašką spekuliacijoms ir patvirtino žinią, kad šią vasarą paliks Barseloną. Kita jo karjeros stotele turėtų tapti Milano „Olimpia“.

„Mes neturime abejonių dėl „Palau“. Pastaruosius trejus metus arena visada buvo su komanda. Jeigu tik galima, norėtume dar daugiau energijos ir palaikymo. Galbūt fanai galėtų dar šilčiau sutikti N. Mirotičių, kadangi visi žinome, kokia sudėtinga yra dabartinė jo situacija. Nepaisant visko, matėme, kokia gera buvo visos komandos, įskaitant Niko, reakcija“, – pastebėjo jis.

Antrasis finalo susitikimas – sekmadienį 19 val. 30 min. (Lietuvos laiku) taip pat Barselonoje, o trečias mačas numatytas antradienį Madride (22 val.).

„Barca“ pajėgiausia Ispanijoje yra tapusi 19, o „Real“ – net 36 kartus.

Pernai finale 3-1 triumfavo Madrido krepšininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją