Pasaulio čempionatą užbaigę 35 taškų fiasko prieš Latviją (63:98) lietuviai neįkvepiančiai pradėjo ir atranką į 2025-ųjų Europos čempionatą, kai pirmame lange įveikė lenkus (83:64), bet nusilenkė vos 44-iems pagal pajėgumą planetoje kotiruojamiems estams (59:65) ir šiai dienai liktų už borto. Tiesa, šansų ištaisyti nemalonią padėtį dar bus.

Nors jau 9-us metus be medalių skaičiuojantys Lietuvos vyrai tebestovi ant dešimtojo FIBA klasifikacijos laiptelio, tačiau pastaruoju metu prarado taškų ir leido pavojingai priartėti jau ant kulnų lipantiems Slovėnijos atstovams.

Tuo pat metu mūsiškiams druskos ant žaizdos užpylė rekordines aukštumas istorijoje pasiekę Latvijos oranžinio kamuolio meistrai, kurie naujajame reitinge užkopė net į šeštą vietą, nors prieš planetos pirmenybes tebuvo 29-i.

„Kiek žinau iš istorijos, iki šiol nebuvome jiems pralaimėję, nors Taline, pamenu, vieną kartą esame vargę ir tik pačiame gale laimėjome. Žmonės labai pasiduoda emocijoms, kritika ne kritika, esmė – ne tame. Klausimas yra gilesnis. Net ne šių, o kelerių paskutinių metų“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ pastebėjo vienas tituluočiausių visų laikų Lietuvos krepšinininkų Rimas Kurtinaitis, savo trofėjų lentynos pildyti nenustojęs ir tapęs treneriu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)