2021 ir 2022 metų turnyro čempionų tvirtovėje kauniečiai lankysis ketvirtadienį.

„Didžioji dalis jų žaidėjų išliko iš čempioniškos sudėties, todėl tai – pavojingas priešininkas, kuris bet kada gali iššauti. Didžiausias netikėtumas, kad jie kol kas susimeta gana mažai taškų (vid. 76,3, 16-a vieta Eurolygoje – Delfi).

Nenoriu per daug komentuoti kitos komandos reikalų, gal pataikymas, gal kamuolio įžaidimas kiša koją, palieka neišnaudotą didelį potencialą. Bet tai – žvėris, kuris bet kada gali pabusti. Todėl mums reikės mažinti atakų skaičių, nesivelti į taškų lenktynes“, – mūšio eigą planavo K. Maksvytis.

Erginą Atamaną praėjusią vasarą prie „Anadolu Efes“ vairo pakeitęs jo tautietis Erdemas Canas kliaunasi panašiais ginklais, tik jie dažnai užsikerta.

„Willo Clyburno žaidimo kokybė, pataikymo procentai kažkiek nukrito, bet šiaip niekas pernelyg nepasikeitė. Shane‘as Larkinas, Rodrigue‘as Beaubois – šie žaidėjai bet kada gali pakreipti rungtynių tėkmę, per vieną ketvirtį primesti tiek taškų, kad užteks pergalei. Naujoko Dariuso Thompsono skaičiai irgi neblogi, gal tik ne tokie geri kaip praėjusiame sezone atstovaujant Vitorijos „Baskonia“. Bet čia jis turi pasidalinti vaidmeniu su naujais komandos draugais, dar anksti jį lyginti su Vasilije Micičiumi.

Mums reikės susikaupus sunkiai dirbti 40 min., tada galbūt kontroliuosime rungtynių ritmą“, – pažymėjo K. Maksvytis.

Būtent to „Žalgiris“ nepadarė pastaruosiuose dviejuose turuose, kuomet namuose pralaimėjo „Valencia“ ir Vilerbano ASVEL.

Bet spaudos konferencijoje paklaustas apie „duobelę komandos žaidime“, treneris nesutiko su tokiu apibūdinimu.

„Ką reiškia duobelė? Kad pralaimėjome ketvirtą kėlinį ASVEL, tai jau duobelė? Taip, rungtynės su „Valencia“ buvo prastos, bet su ASVEL – prasta tik viena atkarpa, kainavusi pergalę. Turėjome bėdų dėl traumelių ir panašiai, vienu metu komanda gal ir kiek atsipalaidavo. Bet esame gero lygio ekipa, nesutinku, kad patekome į kažkokią duobelę“, – dėstė K. Maksvytis.

Anot 46-erių specialisto, Stambule prireikus jau galės rungtyniauti pasveikęs Danielius Lavrinovičius.

Mačas su „Anadolu Efes“ ketvirtadienį prasidės 19.30 val. Lietuvos laiku.

Viena iš komandų nusvers svarstykles savo naudai tarpusavio susitikimų balanse, kadangi iki šiol per visą istoriją jos pasidalino po 13 pergalių.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją