Vilniečiai trečiadienį namuose 82:80 nugalėjo svečius iš Serbijos, bet pergalė anaiptol nebuvo saldi, kadangi kovą Europos taurės turnyro ketvirtfinalyje tęs Belgrade 88:82 laimėję „Crvena Zvezda“ krepšininkai.

Apmaudą dėl nutrūkusio pasirodymo Europoje A. Petrovičius liejo ne baksnodamas pirštu į prastą komandos pataikymą iš tolimų distancijų ar skyles gynyboje. Kroatas rungtynių analizę pradėjo nuo dviejų epizodų dvikovos pabaigoje.

„Varžovams teisėjavimas Belgrade buvo tiesiog puikus, o mums Vilniuje, deja, toks nebuvo. Pirmiausia, arbitrai nesušvilpė pražangos prieš Juaną metimo metu, kai jis perėmė kamuolį ir pelnė du taškus. Dėl šio momento esu visiškai tikras. Manau, kad prasižengta galėjo būti ir prieš M. Gecevičių, nors dar turėčiau pasižiūrėti kartojimą. Martyno užduotis buvo atakuoti iš toli, jei tam bus proga, arba veržtis link krepšio, jeigu varžovai aktyviai ginsis. Spėju, kad prieš jį prasižengė, bet švilpukas, deja, tylėjo, nors po rungtynių Martyno rankos buvo nutrankytos iki kraujų.

Aš nesiskundžiu, nes tai buvo tik du ar trys epizodai per 80 minučių žaidimo, bet jie pasirodė pakankamai lemtingi“, – kalbėjo A. Petrovičius, kuriam VTB Vieningoji lyga praėjusį mėnesį jau buvo skyrusi daugiau nei 4 tūkst. litų baudą už teisėjų kritiką.

Nuo trenerio kliuvo ir oponentams, kurie, jo įsitikinimu, sąmoningai pralaimėjo paskutines LAST-32 etapo rungtynes, kad aštuntfinalyje kautųsi būtent su „Lietuvos rytu“.

„Jie mus pasirinko žinodami mūsų problemas dėl aukštaūgių. Na, bet nugalėtojai neteisiami“, – tvirtino kroatas.

Vis dėlto ne aukštaūgiai trečiadienį „Siemens arenoje“ buvo pagrindiniai „Lietuvos ryto“ duobkasiai.

Vilniečiai rungtynes pradėjo visą dėmesį sutelkę į 221 cm ūgio oponentų vidurio puolėją Bobaną Marjanovičių, kuris šįkart nebeturėjo progų įsisiautėti kaip mače Belgrade.

Tačiau kol šeimininkai mėgino tankinti gynybą po krepšiu, serbų snaiperiai gavo progų atakuoti iš patogių padėčių, ir įgavę pasitikėjimo iki pertraukos suvertė „Lietuvos rytui“ net aštuonis tritaškius iš dešimties bandymų.

„Keliose pastarosiose rungtynėse mūsų metikai pasirodė gerai, bet šiandien pirmas 20 min. pataikėme tiesiog fenomenaliai“, – pripažino „Crvena Zvezda“ vairininkas Dejanas Radonjičius.

Tiesa, vilniečiai iškentė tolimų metimų krušą ir po pirmos rungtynių dalies tebebuvo išsaugoję vilčių pasivyti varžovus, kurie pirmavo 49:42.

Po pertraukos serbų toliašaudės artilerijos šoviniai baigėsi, ir „Crvena Zvezda“ nebepataikė nė vieno tritaškio, bet nekrito ir patiems „Lietuvos ryto“ žaidėjams. Kelissyk jie pamėgino suriesti varžovus į nagą, o likus 4 min. išmušė juos iš vėžių spausdami po visą aikštę, bet tuščios atakos ir kitoje aikštės pusėje įsibėgėjęs Raško Katičius neleido užbaigti pradėto darbo.

Todėl po rungtynių iš aikštės šeimininkai ėjo nuleidę galvas, lyg būtų pralaimėję – jau ketvirtą kartą tai pačiai komandai šiame sezone.

„Labai sunku nugalėti Eurolygos komandą keturis kartus per sezoną. Aišku, švieslentė rodo, kad šįkart mes nelaimėjome, bet mums dėl to tikrai nė kiek negaila“, – džiūgavo „Crvena Zvezda“ ekipos strategas.

Tuo tarpu A. Petrovičius didžiavosi auklėtiniais, kurių žaidime jis įžvelgė didelį progresą.

„Prisiminkite, kad gruodį čia pralaimėjome „Crvena Zvezda“ komandai 24 taškų skirtumu, ir palyginkite su šiomis rungtynėmis. Mūsų tikslas – pelnyti kelialapį į Eurolygą kitam sezonui. Kelias per Europos taurę buvo žymiai sunkesnis, kadangi priekyje laukė ne tik Kijevo „Budivelnik“, bet ir, veikiausiai, Kazanės „Uniks“, o tai jau beveik neįmanoma misija. Tikiuosi, dabar įvykdysime savo užduotį kovodami Lietuvos čempionate“, – dėstė A. Petrovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)