Trečiadienį snaiperių „Žalgirio“ arenos šeimininkams tikrai trūko. Lietuvos kariuomenės apginkluotasis E. Ulanovas pataikė abu savo tolimus metimus, Lukas Lekavičius taip pat pataikė abu savo tritaškius, tačiau jie buvo vieninteliai komandoje. Likusių žaidėjų statistika yra iškalbinga – 0 tritaškių iš 11.

Tritaškiai tikrai nebuvo vienintelis ginklas šiose rungtynėse ar šioje serijoje, kurie „Žalgiriui“ neiššovė. Dalis žalgiriečių atėjo į atkrintamąsias varžybas palikę savo ginklus reguliariajame sezone.

„Apibendrinimas – kažkiek perdegėme prie tokios atmosferos. Daug pramesta iš po krepšio metimų, kuriuos visada pataikome, trūko užtikrintumo. Labiausiai trūko patirties, užtikrintumo, ramybės. „Barcelona“ patirtį turi didesnę ir ilgoje distancijoje prie klampaus žaidimo jie rado momentus, kai galėjo pabėgti, ypač tritaškiais. Su tokia patirtimi, ilgu suolu, Tobey svarbiais metimais... Pelnytai „Barcelona“ laimėjo ir palinkėsime jiems sėkmės“, – dėstė E. Ulanovas.

E. Ulanovas ketvirtajame kėlinyje pelnė 10 taškų, bet jo pastangų pavyti trečiajame ketvirtyje paleistus varžovus neužteko. Klubo kapitonas lemiamose serijos rungtynėse iš viso pelnė 13 taškų (2/9 dvit., 2/2 trit., 3/3 baud.), atkovojo 9 kamuolius, perėmė kamuolį, 4 kartus suklydo ir surinko 14 naudingumo balų.

„Kai kur rizikavome, bet kai metė Tobey, Abrinesas, ten buvo mūsų klaidos. Iš rizikų nebuvo daug taškų praleista, bet kiekvienas tritaškis yra labai svarbus, ypač tokiame klampiame žaidime, kai mes patys sunkiai kūrėme momentus. Buvo tikrai nelengva, o dabar sunku kalbėti. Nusivylimas. Reikia gerai pamiegoti ir pergalvoti. Grečiausiai viską suprasime tik rytoj, dabar emocijos verda.

Šansų šioje serijoje turėjome nemažai. Jei būtume užtikrintesni, tikrai būtume galėję duoti geresnę kovą. O dėl sezono – ką mes padarėme, kiek buvo daug atkaklių rungtynių, kiek buvo prognozių paneigta. Žinoma, ką mūsų sirgaliai išdarinėjo, jie to nusipelnė. Ačiū jiems, atmosfera buvo tokia fantastiška, kad mes patys kažkiek išsimušėme iš vėžių. Norėtųsi kartoti tokias patirtis, bet suprantame, kad tai yra beprotiškai sunku“, – sakė puolėjas.

Dabar kapitonas yra nusiteikęs susigrąžinti Lietuvos čempiono titulą, o rinktinės marškinėlių vasarą jis ko gero neapsivilks: „Buvo nelengvas sezonas, mano vaidmuo keitėsi daug kartų. Pats sezoną vertinu pozityviai, daug kartų galėjau pasimėgauti žaidimu, ko visada ir noriu prieš kiekvienas rungtynes. Eurolyga yra tas turnyras, jei turi galimybę jame žaisti, geriau nesugalvosi.

Minimalus planas likusiai sezono daliai yra LKL čempionų titulas. Finalas ir antra vieta nėra pasirinkimas mūsų komandai, žaidžiant tokį ilgą sezoną. Jau yra atiduota labai daug jėgų, kovos, norisi turėti gerą pabaigą. Aišku, suprantame, liko dar ir reguliaraus sezono rungtynių, visas dėmėsys bus skirtas tam, gerbsime kiekvieną varžovą.

Dėl rinktinės šiemet – daugiau šansų, kad nebūsiu. Tai yra mano asmeninis sprendimas“, – sakė E. Ulanovas, šį sezoną Eurolygoje per rungtynes vidutiniškai rinkęs po 10,2 taško, 3,3 atkovoto kamuolio ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Eurolygos ketvirtfinalio serijos tarp „Barcelonos“ ir „Žalgirio“ rezultatai:

  • Balandžio 26 d., „Barcelona” – „Žalgiris“ 91:69
  • Balandžio 28 d., „Barcelona” – „Žalgiris“ 89:81
  • Gegužės 3 d., „Žalgiris“ – „Barcelona” 66:77


Šios poros nugalėtojai pusfinalyje susikaus su Belgrado „Partizan“ arba Madrido „Real“ (kol kas serijoje 2-1 pirmauja serbai).

Eurolygos finalo ketvertas Kaune numatytas gegužės 19-21 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją