Latvijoje gimę ir Rygoje gyvenantys lietuvių kilmės broliai Maciai, besiverčiantys drabužių ir apatinio trikotažo prekyba, svarbiausias Lietuvos krepšinio asmenybes ir įvykius atspindinčias tatuiruotes „kolekcionuoja“ dešimtmetį. Naurio ir Normundo krūtinę, nugarą, rankas ir kojas jau yra numarginę Arvydo Sabonio, Šarūno Jasikevičiaus, Sauliaus Štombergo, brolių Lavrinovičių, Prano Lubino, Felikso Kriaučiūno atvaizdai, Jono Valančiūno parašas. Greta jų – svarbiausi 42-ejų dvynių asmeninio gyvenimo atspindžiai.

„Niekada nesitatuiruotume kokių nors japoniškų hieroglifų, kurių patys nesuprastume. Ant savęs nešiojamės tik tai, kuo iš tikrųjų gyvename. O už Lietuvą, už Lietuvos krepšinį sergame nuo vaikystės“, – patikino Nauris.

Nors iš pirmo žvilgsnio abiejų atlapaširdžių rygiečių kūnai atrodo lyg padengti vientisu margaraščiu persišku kilimu, broliai tikina, kad vietos naujiems eksperimentams dar likę iki valiai. Penktadienį Nauris iš tatuiruočių salono Vilniuje išsineš vieną tokių – pagal sumanymą, naujoji tatuiruotė vaizduos krepšinį žaidžiančius uniformuotus laisvės kovų miško brolius. Maciai tokiu būdu nori pagerbti Lietuvos istoriją ir kartu darsyk atiduoti duoklę didžiausiai savo aistrai – krepšiniui.

Tuo tarpu Latvijos krepšiniui neskirtas nė lopinėlis dvynių kūno. Kodėl?

„Mes esame tikri lietuviai. Mums net nesmagu, kad latviai lietuvių nemyli, pikta, kad Eurovizijoje Lietuvai tik keturis balus tedavė. Lietuviai yra nuoširdesni ir latvius labiau vertina“, – lygino lietuviškai su latvišku akcentu kalbantys broliai, norintys pakeisti savo pilietybę ir jau pateikę visus reikalingus dokumentus atsakingoms institucijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)