Kauno „Žalgiris“ išvengė sensacingos nesėkmės savo žiūrovų akivaizdoje. Kauniečiai Nemuno saloje 87:77 palaužė „Šiaulius“ ir žengė į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalą.

Finale žalgiriečiai susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“, kurie pirmajame pusfinalyje 94:86 nugalėjo Vilniaus „Rytą“.

Po pergalės „Žalgirio“ strategas kalbėjo, jog tokios rungtynės nešiojant favoritų etiketę yra labai sunkios.

„Labai sudėtingos rungtynės, mes atsilikome beveik tris kėlinius. Šios rungtynės yra spąstai, mes esame favoritai ir turime tai įrodyti ir džiaugiuosi, jog tai pavyko padaryti. Tai buvo bjaurios rungtynės, bet svarbiausia pergalingos“, – kalbėjo italas.

Treneris teigė, jog tikėjosi „Šiaulių“ netikėtumų gynyboje.

„Mes žinojome, jog jie ginsis aikštės gynyba. Labai daug dalykų įvyko ne mūsų naudai, bet mes sugebėjome pelnyti beveik 90 taškų, tad tai įrodė, kad mes pralaužėme jų gynybą“, – džiaugėsi parodytu charakteriu A. Trinchieri.

Pusfinalyje traumą patyrė Dovydas Giedraitis, kurio traumos rimtumas nėra aiškus.

„Blogiausia, kad traumą patyrė Dovydas Giedraitis ir jis praleis finalą. Nežinau, koks yra traumos rimtumas“, – apie gynėjo traumą nedaugžodžiavo jis.

Antroje rungtynių pusėje Keenanas Evansas atliko įspūdingą bloką Danieliui Baslykui.

„Tokiose rungtynėse komandai reikia tokių epizodų, kurie pakelia ekipos moralę. Tokie dalykai priverčia mus pasitikėti savimi“, – efektingų momentų svarbą akcentavo strategas.

Šiandien Keenanas Evansas prametė visus 8 mestus tritaškius, bet atliko svarbų vaidmenį gynyboje.

„Kuomet Keenanui nesiseka puolime, jis patampa labai svarbiu žaidėju gynyboje ir to komandai šiandien labai reikėjo. Džiaugiuosi, jog jis visuomet randa būdų padėti komandai“, – amerikiečio svarbą ne tik puolime išskyrė italas.

Finale „Žalgiris“ susikaus su Panevėžio „Lietkabeliu“, tiesa, treneriui nėra svarbu, kas bus jų varžovas kovoje dėl titulo.

„Man nerūpi su kuo mes žaisime finale. Ar tai „Golden State Warriors“, ar „Rytas“. Panevėžiečiai sužaidė geras rungtynes ir jie nusipelnė vietos finale. Man svarbiausia, jog laimėjome savo pusfinalį“, – apie varžovą finale kalbėjo A. Trinchieri.

„Žalgirio“ treneris teigė, jog stebėjo nemažai panevėžiečių pasirodymų tarptautinėje scenoje.

„Aš stebėjau „Lietkabelio“ pasirodymus Europos taurėje, jie turi serbą trenerį ir Džordže Gagičių, kurį aš treniravau. Jis man yra, tarsi, „mažasis Shaqas“ – jis sužaidė įspūdingas rungtynes.

Treneris iš Italijos įvertino „Lietkabelio“ trenerį Nenadą Čanaką.

„Aš tikiu, jog jis geras treneris, balkaniškas iš pozityviosios pusės. Panevėžiečiai žaidžia kitokį krepšinį nei visos komandos LKL čempionate. Sirvydis žaidžia labai gerai. Tai bus sunkios rungtynės“, – komentavo A. Trinchieri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją