Užtikrinta pergale Nemuno saloje pakvipo tik ketvirtame kėlinyje. Pusę rungtynių virė visiškai lygi kova, bet vėliau kas antrą tritaškį (12/24) realizavusio „Žalgirio“ pranašumas ėmė ryškėti, kol atėjus paskutiniam ketvirčiui virto dviženkliu skirtumu.

Priekaištų teisėjams turėjęs „Virtus“ strategas Luca Banchi per keliasdešimt sekundžių užsidirbo dvi technines pražangas ir buvo išvytas iš rungtynių. Susinervinęs reklaminį stendą spardė ir 19 taškų pelnęs svečių lyderis Tornikė Šengelija, kuriam dvikova baigėsi anksčiau laiko dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito.

Galingai startavę Italijos vicečempionai Eurolygoje išlieka nepasiekę teigiamo rezultato svečiuose nuo pat sausio pradžios. Savo ruožtu, „Žalgiris“ nutraukė trijų pralaimėjimų seriją.

A. Trichieri pergalės priežasčių pirmiausia ieškojo saviškių gynyboje po pertraukos, kurią vadino kone tobula.

„Visi nuopelnai – mano žaidėjams ir štabui už tai, ką padarė per paskutines 48 valandas“, – sakė tautiečių kolektyvą tuščiomis iš Kauno išleidęs italas.

Šįkart po rungtynių „Žalgirio“ rūbinėje aplink Keenaną Evansą nebesibūriavo įprastinė žurnalistų minia – komandos lyderis vėl buvo ryškus (14 taškų, 7 rezultatyvūs perdavimai), bet vežimą tempė ne vienas.

Statistika

Geriausias karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidė Kevarriusas Hayesas (13 taškų, 26 naudingumo balai), priekinėje linijoje efektyviai darbavosi ir Danielius Lavrinovičius.

„Kevarriusas buvo labai susikaupęs gynyboje, davė mums daug stabilumo. Kai tai pajuto, atsikratė spaudimo puolime ir pradėjo vienodai puikiai žaisti abiejose aikštės pusėse.

Be to, Arnas Butkevičius ir Edgaras Ulanovas gerai atsilaikė prieš Marco Belinelli ir T. Šengeliją, o Laurynas Birutis žaidė tiksliai kaip chirurgas“, – atsiliepė A. Trinchieri.

Dar svarbesnės buvo mikrodvikovos ties perimetru.

Rezultatyviausias karjeroje antradienio mačas buvo Edmondui Sumneriui (16 tšk.), kuris pakaitomis dalinosi iniciatyva su Dovydu Giedraičiu bei Luku Lekavičiumi. Mačo pabaigoje net ir Nedas Montvila pelnė pirmuosius taškus Eurolygoje.

„Pagaliau pamatėme, kaip žydi E. Sumneris. Jis – lyg naktinė gėlė, kurią sunku aptikti. Aš jau seniai galvojau, kad mums verkiant reikia antro gynėjo greta Keenano, sugebančio pramušti varžovų gynybą ir sukurti pranašumų“, – vertino A. Trinchieri.

Tiesa, pasiteiravus, ar dabar panašaus sezono įkarštyje iš NBA atvykusio legionieriaus žaidimo tikėsis kiekvieną kartą, specialistas atsakė klausimu į klausimą.

„O jūs ar tikitės būti milijonieriumi? – šypsojosi treneris. – Žaidėjo tobulėjimo kreivė niekada nebūna tiesi – šiandien jis padėjo išsyk kelis žingsnius į priekį, dabar gali pakrypti į šoną. Bet Edmondas šįvakar visiems pasakė, kad priklauso šiam lygiui.“

Iš „Žalgirio“ žaidimo visiškai iškrito tik T. Šengelijos sulaikyti negalėjęs ir pats savo šansų neišnaudojęs Brady Manekas, vienintelis likęs be taškų.

Įdomu, jog tik praėjusią savaitę klubas paskelbė apie pratęstą sutartį su puolėju.

„Visi pamirštame, kad jis yra naujokas Eurolygoje, jam tai – pirmi metai. Šiandien rungtynės buvo blogos, bet gal jau kitose Brady bus geriausias. Svarbiausia, kad jis mums padeda žaisti geriau“, – auklėtinį užstojo A. Trinchieri.

Paskutinės šiame sezone „dvigubos“ Eurolygos savaitės starte šeimininkai vertėsi be traumuotų Rolando Šmito ir Karolio Lukošiūno, Italijos klubui trūko Isaia Cordinier, Devontae Cacoko bei Danielio Hacketto.

Primename, kad pačiose pirmose šio sezono rungtynėse Bolonijoje „Žalgiris“ įveikė „Virtus“ rezultatu 82:79.

1999-aisiais šios komandos varžėsi Eurolygos finale, kurį laimėjo žalgiriečiai. Istorinis pasiekimas prisimintas ir antradienį Nemuno saloje – kauniečiai ta proga vilkėjo specialaus dizaino aprangas, o per mačo pertrauką pagerbti atvykę Eurolygos čempionai.

„Atvirai kalbant, man labai patiko retro marškinėliai. Apėmė daug prisiminimų apie senus laikus, kadangi esu šioks toks romantikas“, – atsiliepė A. Trinchieri.

Nepaisant šventinių nuotaikų, antradienį nutrūko 30 Eurolygos rungtynių serija, kuomet „Žalgirio“ arena būdavo sausakimša. Šįsyk jos tribūnose susirinko 13 tūkst. žiūrovų.

Ketvirtadienį, nuo 20 val., kauniečiai namuose priims Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija).


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją