Apie tai 71-erių krepšinio specialistas prakalbo interviu „Sport Klub“.

„Man Dubajaus idėja visiškai nepatinka, ji gimė tik dėl pinigų. Arabai investuoja Europoje, jų pinigai nekvepia. Gal tai ir gerai... Bet, kaip sakiau, viskas sukasi tik aplink pinigus, pinigus ir dar kartą pinigus. Tai neturėtų būti pagrindinis motyvas, ypač kai arabų pasaulis geopolitiškai išgyvena netikrumo laikmetį. Kas norėtų tokiu metu keliauti į šią pasaulio dalį“, – kalbėjo veteranas.

Praėjusią savaitę interviu Delfi P. Motiejūnas teigė kol kas neturintis konkrečių žinių dėl Dubajaus komandos prisijungimo prie Eurolygos.

„Nedideli šansai, kad jau kitą sezoną lygoje bus 20 komandų, nors ir nesakau, kad tas planas negali kisti. O ateity tas skaičius tikrai gali didėti. To neslepiame. Analizuojame, galvojame ir stebime rinkas, kurios įdomios.

Dėl Dubajaus ekipos yra šansų, kad bus ir taip, ir taip. Jų nepadaugėjo – 50 ir 50. Kalbamės, bet jokių garantijų šiam momentui tikrai nėra. Dubajus gali prisijungti kitais metais arba dar kitais. Čia nereikia išsiplėsti. Kai tik žinosime tikrąją situaciją ir bus galutinis susitarimas, pranešime.

Derybose, patys suprantate, yra daug niuansų ir kabliukų, kuriuos reikia išspręsti. Kartais tai pavyksta padaryti labai greitai, o kartais užtrunka. Sunku kažką prognozuoti“, – sakė Eurolygos vadovas iš Lietuvos.

Tuo metu Z. Sagadinas tiki, jog Eurolyga anksčiau ar vėliau atsidurs stambesnio žaidėjo rankose.

„Manau, kad vieną dieną NBA įsigis šį turnyrą, patinka mums tai ar ne. Amerikiečiai turi sistemą, kurioje visi klubai dirba pelningai – kitaip nei pas mus. Viena vertus, tai gali padėti išsaugoti aukščiausio lygio krepšinį mūsų žemyne. Iš kitos pusės, nežinau, kaip būtų galima išspręsti skirtingų laiko juostų problemas.

Vis dar manau, kad Eurolyga juda teisinga kryptimi. Ateis laikas, kai turnyre žais 24 komandos, padalintos į dvi grupes. Prisijungs Paryžiaus ir Londono klubai, kurių visi taip trokšta. Vienu žodžiu, vyksta komercializacija.

Kalbant apie patį krepšinį, jame liks vis mažiau gynybos, o rezultatyvumas augs iki 100, 120 taškų per rungtynes. Tai jau ne tikras krepšinis, bet, kad ir kaip man būtų gaila, judama į tą pusę“, – pamąstymais dalinosi Z. Sagadinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)