Dėl stipriausios ekipos titulo šiame sezone kovos visos šešios Lietuvos moterų krepšinio lygos ekipos (Vilniaus „Kibirkštis“, Klaipėdos „Neptūnas“, Klaipėdos „LCC tarptautinis universitetas“, Kauno „Aistės-LSMU“, „Šiauliai“, „Panevėžys“) ir septynios ekipos iš Latvijos (Rygos TTT, RSU, „Riga Juniores/LU“ ir „TTT Juniores“, „Liepaja/LSSS“, „Daugavpils Universitate“, „Jūrmala“).

Reguliariajame sezone komandos tarpusavyje sužais po du kartus, o pirmą vietą užėmusi ekipa iš karto pelnys kelialapį į finalo ketvertą. Antrą-septintą vietas pasidalijusios komandos pateks į ketvirtfinalį, kuriame dvejų rungtynių serijose paaiškės likusios lemiamų kovų dalyvės.

Lygos direktorė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė teigia, kad žaidimas bendrame turnyre yra naudingas tiek Lietuvos, tiek Latvijos komandoms.

„Praeitą sezoną dėl stipriausios Baltijos šalių komandos titulo kovojo 12 ekipų, o baigiamuoju akordu tapo puikus finalo ketvertas Birštone. Sulaukėme daug gerų atsiliepimų, visų klubų vadovai supranta, kad krepšininkėms reikia kuo daugiau ir kuo aukštesnio lygio rungtynių. Tik taip galima tobulėti, todėl džiaugiuosi, kad suteikiame žaidėjoms tokią galimybę“, – sakė lygos vadovė.

Lietuvos ir Latvijos ekipų tarpusavio kovos nacionaliniuose čempionatuose bus traukiamos į Baltijos lygos įskaitą, o pirmasis skirtingų šalių klubų susidūrimas įvyks spalio 20 d.

Čempionės titulą gins TTT, praėjusiame finale dramatiškai palaužusi „Kibirkštį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją