D. Bowlesas prieš šventes gavo pasiūlymą iš Filipinų čempionate pirmaujančios „B-MEG Llamados“ ekipos. Jos vadovai amerikiečiui pasiūlė kelis kartus didesnį atlyginimą, be to, pažadėjo sumokėti ir kontrakte su „Šiauliais" numatytą išpirką.

„Negalime mokėti tokio atlyginimo, kokį Denzeliui pažadėjo filipiniečiai, todėl esame priversti išleisti savo lyderį, - sakė klubo direktorius Adomas Klimavičius. - Esame garbingi, todėl dirbtinių kliūčių nedarėme. Denzelio paprašėme ir su mumis elgtis supratingai - pasilikti čia dvi savaites, kol mes rasime jam pamainą“.

Paskutinį mačą su „Šiaulių“ apranga amerikietis turėtų sužaisti ateinantį šeštadienį, kai šiauliečiai išvykoje grumsis su Liepojos „Lauvas“. Šiauliečiai aistruoliai su galingais dėjimais pasižyminčiu aukštaūgiu galės atsisveikinti pirmadienį ir trečiadienį. Sausio 9-ąją „Šiauliai“ namuose žais LKL čempionato mačą su Utenos „Juventus“, o trečiadienį - atsakomąsias LKF taurės turnyro rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Šiaulių“ treneris Antanas Sireika neslėpė, kad komandos lyderio netektis - tarsi smūgis į paširdžius: „Mes prarandame ne žaidėją, o visą komandos žaidimą, nes Denzelis buvo mūsų ilgai kurto žaidimo ašis“.

Treneris atsiduso, kad padėtį dar labiau komplikuoja sunki Vytauto Šarakausko trauma: „Jei ne Vyto lūžusi ranka, sakyčiau, dar pusė bėdos. O dabar liekame su vieninteliu 18 metų Ignu Ramašausku“.

Klubo direktorius A.Klimavičius sakė, kad akiratyje yra keli aukštaūgiai, bet į peržiūrą dar nepasikviestas nė vienas.

Skaičiai:

D. Bowlesas yra ir rezultatyviausias (21 tšk.), ir naudingiausias (23,9 balo) BBL Elito diviziono krepšininkas, o pagal atkovotus kamuolius užima antrąją vietą (po 7,6).

„Šiaulių“ pergalių kalviu tapęs aukštaūgis spalį buvo pripažintas geriausiu BBL Elito diviziono žaidėju.

LKL čempionate amerikietis pelnydavo po 12,6 taško, atkovodavo po 6,4 kamuolio, atlikdavo po 2,4 perdavimo.