Domas per beveik 39 minutes pasižymėjo 29 taškais (12/18 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 16 kamuolių, atliko 7 rezultatyvius kamuolius, o gynyboje prisidėjo trimis perimtais kamuoliais. Lietuvis keturis kartus suklydo.


Sakramento krepšininkams tai buvo pirmos rungtynės iš 6 mačų išvykos, per kurią laukia susitikimai su Victoro Wembanyamos „Spurs“, Luka Dončičiaus vedamos „Mavericks“, dvi akistatos prieš JV ir Pelikanus bei mūšis prieš karštą Minesotos „Timberwolves“ ekipą.

„Taip galingai pradėti kelių rungtynių išvyką visada yra puiku. Išvykstame 10-11 dienų, tad kuo daugiau tokių pergalių kaip šiandien, tuo geriau“, – džiaugėsi puikiu rezultatu D. Sabonis.

Rungtynėse prieš LeBrono Jameso vedamus „Lakers“ krepšininkus pozityvių dalykų „Kings“ žaidime įžvelgti buvo galima daug, tačiau Domui vienas aspektas išsiskyrė labiausiai.

„Mūsų gynyba. Nuo pat pradžios žaidėme labai agresyviai, turėjome daug energijos ir bėgome. Tai yra mūsų žaidimas – užkimšti visas spragas aikštelėje, neleisti lengvų perdavimų ir versti juos daryti tai, kas nepatogu, – džiaugėsi komandos noru laimėti lietuvis. – Mes labai stengiamės patobulinti savo gynybą, praleisti mažiau taškų nei praėjusiame sezone. Tačiau turime nenustoti daryti to, ką darome. Turime nepamiršti visų mažųjų detalių ir neįsipatoginti.“

Įspūdinga pasirodymą pralaimėjusių gretose surengė 38-erių LeBronas. Vienas geriausių krepšininkų istorijoje fiksavo savo pirmą šio sezono trigubą dublį – 28 taškai, 11 rezultatyvių perdavimų ir 10 atkovotų kamuolių. Veterano žaidimas „Kings“ lyderio nenustoja stebinti:

„Tai, ką jis daro, yra neįtikėtina. Jis tiesiog žaidžia krepšinį, bet jis jį žaidžia protingai – taip, kaip reikia. Jis vis dar išlaiko tą absurdiškai aukštą lygį, tad visai nepasakytum, kad tai jam jau 21-as sezonas lygoje.“


Tiesioginis D. Sabonio konkurentas Anthony Davisas akistatoje prieš Kalifornijos kaimynus atrodė kaip ne savas. Amerikietis per 34 minutes surinko vos 9 taškus ir 9 atkovotus kamuolius, blokavo 4 metimus, tačiau suklydo net 5 kartus. Nors lietuvis visiškai nurungė priešininką, paklaustas apie tai neišsiplėtė.

„Aš paprasčiausiai džiaugiuosi dėl pergalės. Mes žaidėme savo krepšinį, aukštu tempu su daug kamuolio judėjimo ir šiandien mums tai puikiai suveikė“, – individualios dvikovos nesureikšmino lietuvis.


„Kings“ krepšininkai pasiekė ketvirtą pergalę paeiliui, prieš tai klubas patyrė tris pralaimėjimus iš eilės ir jų statistika turnyrinėje lentelėje neatrodė gerai (2 pergalės ir 4 pralaimėjimai). Lietuvis įvertino, jog sezonas prasidėjo sunkiai, tačiau mato, jog situacija gerėja ir tikisi, jog tai tęsis:

„Mes dabar maždaug ten, kur norėjome būti sezono pradžioje. Daug taikliau metame į krepšį, beveik taip pat kaip praėjusiais metais, o tai turi didžiulę įtaką rezultatams. Stengsimės taip ir toliau.

Kitos „Kings“ rungtynės lapkričio 18 dieną prieš San Antonijo „Spurs“ krepšininkus, o ypatingi mačai Lietuvos NBA fanams prieš Naujojo Orleano „Pelicans“ – lapkričio 21 ir 23 dienomis.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją