Kaip paskelbė pats D. Wade‘as, jis apie savo sprendimą jau informavo ir Majamio ir Čikagos klubų vadovybes. Su „Bulls“ amerikietis pasirašys dvejų metų trukmės 47 mln. JAV dolerių vertės sutartį, tačiau jau po pirmojo sezono turės teisę nutraukti kontraktą.

„Nebuvo lengva apsispręsti, tačiau esu įsitikinęs, kad tai yra geras pasirinkimas“, – savo apsisprendimą komentavo D. Wade‘as.
Oficialioje savo „Twitter“ paskyroje su D. Wade‘u jau atsisveikino ir Majamio klubo savininkas Micky Arinsonas.

„Dėkoju už puikius 13 metų. Tu padarei milžinišką įtaką mūsų klubo organizacijai. Linkime tau visko ko geriausio“, – konstatavo jis.

Pažymėtina, kad D. Wade‘as grįžta į savo gimtinę – jis 1982-ųjų sausio 17-ąją jis gimė būtent Čikagos mieste.

Kiek anksčiau NBA lygą sukrėtė ir dar kelios milžiniškos permainos. Ilgametis „Bulls“ lyderis Derrickas Rose‘as perėjo į Niujorko „Knicks“, o Oklahomos „Thunder“ superžvaigždė Kevinas Durantas – į Ouklando „Golden State Warriors“.

Pažymėtina, kad lyginant su praėjusiu sezonu Čikagos komanda apskritai visiškai pakeis savo veidą. Joje neliks ne tik D. Rose'o, bet ir dviejų aukštaūgių – Pau Gasolio ir Joakimo Noah, atitinkamai karjeras tęsiančių San Antonijaus „Spurs“ ir „Knicks“ klubuose.

Taip pat Čikagos klubas atsisveikino ir su dar dviem krepšininkais. Į Los Andželą išsiųsti Jose Manuelis Calderonas ir Michaelas Dunelavy.

Be D. Wade'o, kitas garsus Čikagos klubo naujokas ateinantį sezoną bus įžaidėjas Rajonas Rondo.

D. Wade'as „Heat“ komandoje žaidė nuo 2003-ųjų kai Majamio klubas jį pašaukė NBA naujokų biržoje 5-uoju numeriu.

Praėjusį sezoną NBA lygoje D. Wade'as pelnė po19 taškų, atkovojo po 4,1 atšokusio kamuolio ir atliko po 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

NBA čempionu 193 cm ūgio gynėjas tapo tris kartus – 2006, 2012, 2013 metais.

ESPN šaltinių teigimu, D. Wade'ą bandė prisivilioti ir Denverio „Nuggets“ klubas, siūlęs jam 50 mln. JAV dolerių, tačiau gynėjas pasirinko gimtojo miesto klubo pasiūlymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)