K. Bryantas prametė pirmus šešis metimus, o iki didžiosios pertraukos buvo pataikęs tik 2 metimus iš 15-os.

Nenuostabu, kad po tokio pasirodymo „Lakers“ veteranas prabilo apie savo karjeros saulėlydį. Tiksliau, išplatino atvirą laišką apie tai, kad baigs savo profesionalo karjerą po šio sezono dar prieš pastarąjį susitikimą.

Penkiskart NBA čempionas, kuriam šis sezonas lygoje – jau 20-as, laiške dėkojo fanams, kad jie buvo su juo šiuos ilgus metus kartu.

„Pirmą kartą, kai susitikome, aš dar buvau vaikas. Kai kurie jūsų priėmėte mane, kai kurie ne. Bet visi jūs padėjote tapti man tuo žmogumi, kuris dabar stovi prieš jus. Kad ir kuo mane laikote – didvyriu ar niekšu, žinokite, kad atidaviau visas emocijas, visą aistrą, visą atsidavimą ir visą save, kad būčiau „Lakers“ nariu. Mano meilė miestui ir kiekvienam jūsų neišblės niekada. Ačiū jums už neįtikėtiną kelionę“, – dėkojo K. Bryantas.

Sužinojęs apie veterano sprendimą po sezono trauktis iš profesionalaus sporto, „Lakers“ treneris Byronas Scottas pareiškė esantis ištiktas šoko.

„Aš esu sukrėstas, sukrėstas labiausiai iš visų. Aš beprotiškai gerbiu K. Bryantą ir asmeniškai labai išgyvenu dėl jo. Manau, kad tokiems atsidavusiems žaidėjams, koks yra jis, visuomet sunku pakabinti sportbačius ant vinies“, – sakė. B. Scottas.

ESPN skelbia, kad paaiškėjus žiniai apie K. Bryanto pasitraukimą, nepaprastai išaugo amerikiečių susidomėjimas artimiausiois „Lakers“ rungtynėmis. Perpardavinėtojai pačių pigiausių bilietų į dvikovą su Filadelfijos „76ers“ kainą per keletą valandų pakėlė 60-ia JAV dolerių.

„Lakers“: Jordanas Clarksonas (10 atk. kam.) ir Nickas Youngas (6/14 tritaškiai) po 22, Kobe Bryantas 13 (2/13 dvitaškiai, 2/7 tritaškiai, 3/4 baudos), Julius Randle'as 11 taškų (12 atk. kam.).

„Pacers“: Paulas George'as 39 (5/11 dvitaškiai, 5/10 tritaškiai, 14/17 baudos), Monta Ellis 15, George'as Hillas ir Rodney Stuckey po 11, C. J. Milesas 9 taškai.


Efektingiausi K. Bryanto karjeros epizodai:

Savo žygį NBA lygoje K. Bryantas pradėjo 1996-aisiais – tų metų naujokų biržoje Šarlotės „Hornets“ atakuojantį gynėją pasirinko 13-uoju numeriu, tačiau netrukus jis buvo iškeistas į Vladę Divacą. Visą savo karjerą K. Bryantas vilkėjo tik „Lakers“ marškinėlius ir penkis kartus „ežeriečius“ atvedė į NBA čempionų sostą – 2000, 2001, 2002, 2009 ir 2010 m.

K. Bryantas 17 kartų žaidė NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, 2008 m. tapo naudingiausiu NBA sezono žaidėju, o 2009-2010 m. – naudingiausiu lygos finalo serijos žaidėju.

2006 m. per rungtynes su Toronto „Raptors“ jis pelnė 81 tašką ir tai yra antras pagal rezultatyvumą mačas per visą NBA lygos istoriją.

Su JAV rinktine gynėjas du kartus (2008 ir 2012 m.) tapo olimpinių žaidynių čempionu, dar visai neseniai jis buvo išreiškęs norą dalyvauti ir Rio de Žaneiro olimpiniame turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)