19-metį lietuvį tarp pagrindinių kandidatų laimėti trofėjų įtraukė NCAA krepšinio specialistai. Jaunieji krepšininkai buvo atrenkami pagal pirmos sezono pusės nuopelnus.

Ekspertų dėmesį patraukęs D. Sabonis šį sezoną žaidžia išties galingai. Puolėjas vidutiniškai pelno po 18,9 taško ir atkovoja po 11 kamuolių.

Lietuvis taip pat yra daugiausiai Vakarų pakrantės konferencijoje dvigubų dublių atlikęs žaidėjas (8), pirmauja pagal dvitaškių taiklumą (65,7 proc.) ir yra antras pagal baudų taiklumą (82,6 proc.).

Praėjusį šeštadienį antrakursis surengė dar vieną įspūdingą pasirodymą – į Portlando universiteto krepšį „saboniukas“ įmetė 28 taškus ir atkovojo 17 kamuolių.

Tarp geriausių 25 studentų krepšininkų pateko ir D. Sabonio komandos draugas Kyle‘as Wiltjeris. Ketvirtakursis savo konferencijoje pirmauja pagal vidutiniškai pelnomus taškus (21,5 tšk.).

J. R. Woodeno apdovanojimas – tai 1976 metais įsteigtas unikalus trofėjus, skiriamas geriausiam sezono NCAA krepšininkui ir krepšininkei. Anksčiau šį apdovanojimą yra laimėję tokie krepšininkai kaip Larry Birdas (1979), Michaelas Jordanas (1984), Timas Duncanas (1997), Candace Parker (2007 ir 2008), Kevinas Durantas (2009) ir kiti.

Praėjusiais metais šį apdovanojimą atsiėmė Frankas Kaminsky, šiuo metu rungtyniaujantis Šarlotės „Hornets“ ekipoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)