Apie sutartį pranešė „Thunder“ direktorius Samas Presti. Kontraktas sudaryta pagal įprastą naujokams principą – klubas su lietuviu pasirašė dvejų metų sutartį. Pasibaigus antrajam sezonui Oklahoma galės kontraktą pratęsti dar vieniems metams, o po trečiojo sezono – ir ketvirtajam.

Pirmaisiais savo metais NBA Lietuvos krepšinio legendos sūnus uždirbs 2,4 mln. JAV dolerių. Antrajame sezone jo uždarbis pakils iki 2,6 mln. dolerių, o jeigu Domantas klube liks ir ilgiau, trečiajame sezone jis gaus 2,7 mln., o ketvirtajame – 3,5 mln. dolerių.

Tiesa, negalima pamiršti, kad pagal JAV mokesčių sistemą sportininkams valstybei tenka sumokėti beveik 50 proc. uždarbio.

Į NBA šiuo metu Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis D. Sabonis buvo pašauktas šių metų naujokų biržoje, 11-uoju šaukimu. Lietuvį pasikvietė Orlando „Magic“, kuri vėliau jį iškeitė „Thunder“ komandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)