Praėjęs NBA sezonas 213 cm ūgio vidurio puolėjui iš Lietuvos buvo labai sudėtingas – didžiąją jo dalį krepšininkas praleido dėl traumos, skandaligai sugriuvo mainai tarp „Rockets“ ir Detroito „Pistons“ (Detroitas „išbrokavo“ lietuvio sveikatos būklę), krepšininkui teko paviešėti ir Plėtojimosi lygoje, o sugrįžęs į NBA arenas jis žaidė gana nedaug ir kartu su komanda pasirodymą baigė jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Po kelių sėkmingų rungtynių vėl sekė duobelė, o sezono pabaigoje D. Motiejūnas labiausiai „pagarsėjo“ dėl to, kad paslydęs ant jo prakaito traumą patyrė „Golden State Warriors“ gynėjas Stephenas Curry.

Vasarą D. Motiejūnas tapo apribotu laisvuoju agentu ir atsisakė padėti Lietuvos krepšinio rinktinei Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, tikėdamasis pasirašyti naują kontraktą su NBA klubu.

„Rockets“ krepšininkui netgi pateikė kvalifikacinį pasiūlymą (vertė – 3 mln. 278 996 doleriai), tačiau sutartis nepasirašyta iki šiol.

Hjustono komanda jau treniruojasi, o D. Motiejūnas pluša atskirai nuo „raketų“ – rengtis sezonui jis pradėjo Kanadoje, Vakuverio mieste ir, galima neabejoti, kad tikėjosi sulaukti dar solidesnio pasiūlymo.

Kadangi klubo neturinčių žaidėjų NBA liko labai nedaug, į D. Motiejūno situaciją atkreipiamas vis didesnis dėmesys. Padėtį paaiškinti pamėgino su ESPN bendradarbiaujančio Red94.net portalo apžvalgininkas Rahatas Huqas.

Jo nuomone, susidariusi padėtis, kurioje nesigirdi jokių žinių apie kitų komandų susidomėjimą lietuviu, leidžia daryti išvadą, kad jokių rimtesnių argumentų daryti įtaką susiklosčiusiai padėčiai krepšininkas neturi, o klubai tikrai nepamiršta nemalonios praėjusio sezono istorijos.

Kvalifikacinis „Rockets“ pasiūlymas galioja iki spalio 1-osios, kuomet jis baigs galioti automatiškai, nebent pats klubas nuspręs jį pratęsti. Visgi pažymima, kad tokie dalykai daromi labai retai.

Jeigu pasiūlymas nebus nei atmestas nei priimtas, žaidėjas ir toliau liks apribotu laisvuoju agentu, o abi šalys vėl galės derėtis dėl naujos sutarties.

Visgi labai abejotina, kad „Rockets“ mėgintų derėtis arba pateiktų maksimalų pasiūlymą – klubas nori žaidėją išlaikyti pagal rinkos kainą, o didinti atlyginimo sumą Hjustonas nemato jokios prasmės. Šioje situacijoje tai realiai reiškia, kad geriausia išeitis D. Motiejūnui – sutikti su Hjustono siūloma pinigų suma, sezoną praleisti „raketų“ gretos ir kitą vasarą tapti laisvuoju agentu.

Tiesa, jeigu nutiktų taip, kad kažkuris kitas klubas D. Motiejūnui pasiūlys sutartį, „Rockets“ turės tris dienas pateikti didesnį pasiūlymą. Anot apžvalgininko, yra tik grupė komandų, kurios galėtų teoriškai „kėsintis“ į D-Mo, nes dar turi vietos algų kepurėje. Tai – Indianos „Pacers“, Minesotos „Timberwolves“, Jutos „Jazz“, Fynikso „Suns“, Bruklino „Nets“, Denverio „Nuggets“ ir Filadelfijos „76ers“, tačiau pastarąjį kubą galima automatiškai išbraukti iš sąrašo, nes jame yra daugybė aukštaūgių. Tokia pati situacija ir su „Jazz“ klubu.

Visgi jeigu klubai iki šiol nepateikė jokių pasiūlymų, abejotina, kad artimiausiu metu kažkas pradėtų rizikuoti.

Taigi, D. Motiejūno situacija šiuo metu įstrigusi tarsi šachmatų pato pozicija. Tik teorinio karaliaus vietoje atsidūręs lietuvis neturi galimybių žengti jokio kito legalaus ėjimo, tačiau pats nėra „šachuojamas“. Kol kas eiti tiesiog nėra kur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)