D. Motiejūnas siekia sau finansiškai naudingesnės sutarties su „Rockets“, bet abi pusės neturėjo rimtų diskusijų dėl kontrakto apie mėnesį. Taip skelbia įvairūs ESPN šaltiniai.

Iki sekmadienio vidurnakčio D. Motiejūnui galioja 4,4 mln. JAV dolerių vertės kvalifikacinis pasiūlymas, bet krepšininko agentas B. J. Armstrongas teigė ESPN, kad klubui skirtas terminas apsispręsti yra šeštadienio vidurnaktis.

Jei D. Motiejūnas nepasirašys kvalifikacinio pasiūlymo, jis galės pasirašyti mažesnės vertės vienerių metų sutartį, o tokiu atveju „Rockets“ klubas jį parduoti galės tik su paties krepšininko leidimu.

D. Motiejūnas gali priimti ir kitų komandų pasiūlymus, tačiau tik trys klubai – Filadelfijos „76ers“, Denverio „Nuggets“ ir Bruklino „Nets“ – šiuo metu turi laisvų pinigų sutarčiai su lietuviu.

Tačiau, šios trys komandos jau turi po 20 žaidėjų sudėtis ir, norint įsigyti lietuvį, jam turėtų būti rasta laisva vieta.

Kadangi D. Motiejūnas yra apribotas laisvas agentas, „Rockets“ klubas, gali persverti bet kurios komandos pasiūlymą. Mūsiškis sezoną gali pradėti ir kitoje šalyje ar apskritai jį praleisti.

„Rockets“ komandos treneris Mike'as D'Antoni ketvirtadienį sakė matąs D. Motiejūną sudėtyje, keičiant pavargusį Ryaną Andersoną.

Šiuo metu „Rockets“ stovykloje yra 19 krepšininkų ir tikėtina, kad paskutinė vieta laikoma būtent lietuviui. Garantuotų kontraktų vietos komandoje jau užimtos, kadangi sutartis turi 15 krepšininkų.

Hjustono komandos generalinis vadybininkas Darylas Morey praėjusią savaitę teigė, kad nėra jokių poslinkių derybose dėl D. Motiejūno kontrakto.

D. Motiejūnas praėjusį sezoną žaidė 37 rungtynes, vidutiniškai pelnydavo po 6,2 taško ir atkovodavo po 2,9 kamuolio. „Rockets“ klubas lietuvį buvo iškeitęs Detroito „Pistons“ komandą, bet kaunietis ten neįveikė medicininės patikros. D. Motiejūnas vėl grįžo į Hjustoną ir sužaidė 17 rungtynių starto penkete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)