D. Motiejūnas šiose rungtynėse pademonstravo beveik visą savo arsenalą. Tik penktąsias rungtynes šį sezoną žaidęs krepšininkas pasiekė savo sezono rezultatyvumo rekordą ir aikštėje praleido daugiausiai laiko šiame čempionate – 22 minutes.

„Kaip malonu jį vėl matyti aikštėje. D-Mo daro viską – perduoda kamuolį, jį kontroliuoja, pataiko tritaškius, meta kabliu. Tai tikra fantastika“, – stebėdami po traumos ir operacijos savo formą tiesiog akyse gerinančio lietuvio žaidimą žavėjosi mačo Denveryje komentatoriai.

Ir iš tikrųjų – stebint D-Mo žaidimą nesižavėti buvo sunku. Savo aikštės matymą ir niekur nedingusį krepšinio pojūtį lietuvis pademonstravo atlikdamas efektingą „alley-oop“ perdavimą Dwightui Howardui, o vėliau ėmė demonstruoti ir savo snaiperišką talentą. Tikslą pasiekė net 3 lietuvio tritaškiai iš 4 mestų, o D. Motiejūną liaupsinę komentatoriai pastebėjo, kad šį savo žaidimo elementą lietuvis yra gerokai patobulinęs.

„Gudrus D-Mo žaidimas – jis ėmė aštrinti ataką likus žaisti 2 sekundėms iki atakos pabaigos ir išprovokavo Joffrey Lauvergne pražangą“, – pagyrų sulaukė lietuvis, po prancūzo pražangos gavęs teisę mesti du baudos metimus.

Taip pat aikštėje lietuvis realizavo 4 iš 7 savo dvitaškių. Taiklūs buvo trys firminiai aukštaūgio kabliai, o dar du taškus jis pelnė puolime atkovojęs kamuolį po nesėkmingo komandos draugo metimo. „Kokie D-Mo judesiai – mėgstu tai, žaviuosi tuo“, – beveik po kiekvieno „Rockets“ puolėjo taiklaus metimo lietuvį liaupsino komentatoriai.

Tiesa, šiose rungtynėse D. Motiejūnui teko atsidurti ir aukos vaidmenyje. Antrajame kėlinyje kamuolį per lietuvį su pražanga į krepšį galingai įdėjo gerokai žemesnis varžovas Willas Bartonas, o NBA lyga šį epizodą traktavo kaip gražiausią visos krepšinio nakties momentą.

„Nuggets“ atakos metu 198 cm ūgio W. Bartonas aikštės krašte suklaidino Trevorą Arizą ir atsidūrė vienas prieš krepšį ir 213 cm ūgio lietuvį. Donatas nieko pakeisti nebegalėjo – įsibėgėjęs varžovas galingai įkrovė kamuolį, taip ant kojų pakeldamas visą Denverio areną.

D. Motiejūno formos gerėjimą akivaizdžiai atspindi ir penkių šį sezoną sužaistų rungtynių statistika.

Jei per pirmuosius du savo mačus (atitinkamai su Sakramento „Kings“ ir Bruklino „Nets“) lietuvis žaidė vos po 6 min. ir taškų nepelnė, o per 8 min. mače su Vašingtono ¬„Wizards“ sukrapštė 2 taškus, savaitgalio dvikovoje su Los Andželo „Lakers“ D. Motiejūnas jau atrodė visiškai kitaip – per 14 min. pelnė 11 taškų.

Ateinančią naktį „Rockets“ komanda ir Donatas Motiejūnas susirems su Sakramento „Kings“ krepšininkais.

Šiuo metu „Rockets“ (12/13) vakarų konferencijoje užima 7-ąją vietą, o „Kings“ (9/15) žengia 12-oje pozicijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)