Eurolygos finalo ketverto dėlionėje liko vienintelis nežinomasis: ketvirtasis dalyvis.

Dėl paskutinio bilieto į Belgradą trečiadienį vakare Pirėjuje susikaus OLY ir Donato Motejūno atstovaujama „Monaco“. Serijoje iki trijų pergalių – lygybė (2-2).

Dar sekmadienį „Olympiakos“ pranešė apie parduotus visus (12 tūkst.) bilietus į lemiamą komandų kaktomušą.

Svečių strategas Saša Obradovičius įsitikinęs, psichologinis spaudimas labiau slėgs šeimininkus.

„Mano žaidėjai parodė daug energijos ketvirtose serijos rungtynėse. Dabar psichologinis pranašumas yra mūsų pusėje.

Mes jau kartą esame laimėję Pirėjuje, tačiau penktosios rungtynės bus kitokios. Jei nori įveikti „Olympiakos“ išvykoje, neužteks vien tik atsinešti energiją, reikės taip pat būti kantriems ir žaisti iš širdies“, – prieš dvikovą kalbėjo „Monaco“ strategas.

Anot jo, „Olympiakos“ turi tokių rungtynių patirties, tačiau „Monaco“ žino, ko tikėtis „Taikos ir Draugystės“ arenoje.

„Monaco“ puolėjas Willas Thomasas pridūrė, jog tokio pobūdžio rungtynės – nėra dažnos karjeroje.

„Energija, intensyvumas – tai kertiniai dalykai. Patekimas į finalo ketvertą būtų neįtikėtinas pasiekimas mums, klubui, sirgaliams.

Galiu užtikrinti, jog darysime viską, kad ten pakliūtume. 5-osios ketvirtfinalio rungtynės karjeroje nepasitaiko dažnai.

„Olympiakos“ tribūnos darys didelį spaudimą, bet mes įrodėme, jog esame pajėgūs laimėti varžovų aikštėje“, – klubo svetainei kalbėjo 203 cm puolėjas.

Atkrintamosiose Donatas Motiejūnas žaidžia po 16 min., pelno po 5 taškus, atkovoja beveik po 3 kamuolius (2,8) ir atlieka po 0,5 rezultatyvaus perdavimo.

Savo ruožtu „Olympiakos“ strategas Georgios Bartzokas teigė esantis patenkintas, kaip su nedidelėmis korekcijomis sezono metu žygiavo jo auklėtiniai.

„Faktas, kad mūsų komanda šioje atmosferoje, prieš mūsų fanus, trečią kartą žais atkrintamųjų varžybų rungtynes, daug pasako apie žaidėjus.

Mums tai labai svarbu. Jei kas nors sezono pradžioje būtų pasakęs, kad savo aikštėje žaisime penktąsias serijos rungtynes dėl bilieto į finalo ketvertą, būtume nepaprastai laimingi.

Taip reikėtų vertinti ateinančią dvikovą. Bus labai sunkios rungtynės, tačiau žaisime namie, turime pakankamai potencialo ir tikime, kad jei žaisime gerai, tai laimėsime“, – sakė jis.

Vienas iš „Olympiakos“ lyderių Kostas Papanikolaou teigė, kad visi eina į rungtynes nusiteikę 100 proc., įsikandę peilius į dantis.

„Galbūt skambės kaip nuvalkiota frazė, tačiau kalba čia eina apie finalo ketvertą. Mums tai didelė galimybė. Serija sudėtinga, intensyvi, mūšiai stiprūs, tačiau dabar visa tai nebesvarbu.

Prieš akis – „mirk arba gyvenk“ rungtynės. Tikiu, kad jau vien tai, ką pasiekėme, galima vadinti sėkmingu sezonu. Vis dėlto, turime ir unikalią galimybę žengti tolyn. Niekada nežinai, kada tokia galimybė pasitaikys vėl“, – kalbėjo aukštaūgis.

Rungtynių pradžia – 21:30 val.

Serijos rungtynės:

„Olympiakos“ – „Monaco“ 71:54

„Olympiakos“ – „Monaco“ 72:96

„Monaco“ – „Olympiakos“ 83:87

„Monaco“ – „Olympiakos“ 78:77

Ggeužės 4 d. „Monaco“ – „Olympiakos“


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją