„Mano nuomone, tokias rungtynes namuose turėjome laimėti, nes žaidėme tikrai gerai. Ypač agresyviai, intensyviai puolėme. Norėjome palaikyti tokį aukštą varžybų tempą, nes žinojome, kad priešininkų komanda realiai remiamasi aštuoniais žaidėjais“, – kalbėjo „Neptūno“ vyriausias treneris Dainius Adomaitis.

Jo įsitikimu, pralaimėjimą lėmė tai, kad„Galatasaray“ yra labai aukšto meistriškumo komanda, kurioje kiekvienas žaidėjas individualiai yra galingas.

„Tas jų meistriškumas buvo akivaizdus. Jie kiekvieną mūsų klaidą, net ir pačią mažiausią, paversdavo taškais ir dar priversdavo prasižengti“, – teigė D. Adomaitis.

Jis pripažino, kad „Neptūno“ krepšininkus iš vėžių šiek tiek išmušė ir tai, kad antrame kėlinyje pagrindinis komandos įžaidėjas Danielis Ewingas patyrė traumą.

„Aišku, kelias minutes buvome pasimetę, bet vyrus galiu pagirti, kad jie susiėmė ir kovojo iki galo. Dabar dar sunku pasakyti, ar sunki Danielio trauma, aišku tik tai, kad kirkšnis. Rytoj paaiškės daugiau“, – kalbėjo „Neptūno“ strategas.

„Neptūno“ komandos kapitonas Martynas Mažeika, paklaustas, ko pritrūko iki sėkmės, akcentavo, kad neįvykdė trenerių suformuluoto uždavinio gynyboje susirinkti atšokusius kamuolius.

„Labai daug jų paleidome, žinojome, su kuo žaidžiame, reikia su tokiomis komandomis kovoti visas 40 minučių. Be to, prametėme labai daug metimų. Jei nors pusę būtume pataikę to, ką prametėme, rezultatas, matyt, būtų buvęs kitoks“, – pralaimėjimo priežastis vardijo M. Mažeika.

„Neptūnas“ praėjusį sezoną, kai rungtyniavo Eurolygoje, namuose „Galatasaray“ komandą buvo įveikęs. Istorijos pakartoti nepavyko.

„Šiemet tai yra ta komanda, kuri turi didelių tikslų, gal ji ir pajėgesnė. Tačiau galima žaisti. Nemanau, kad važiuodami į Turkiją galvosime apie pralaimėjimą“, – optimistiškai nusiteikęs buvo M. Mažeika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)