Trečiadienio vakarą Klaipėdos arenoje „Neptūnas“ susikaus su Berlyno „Alba“ komanda. Pirmąsias Europos taurės turnyro LAST 32 etapo varžybas klaipėdiečiai išvykoje skaudžiai pralaimėjo Salonikų „Aris“ ekipai – 58:84. Tačiau pralaimėjimas, pasak žaidėjų, esą ne įstūmė į duobę, o suteikė papildomos motyvacijos kovoti.

„Kiekvienos rungtynės yra svarbios, o rungtynės po patirto pralaimėjimo – ypač. Pergalės norisi dar labiau“, – teigė „Neptūno“ komandos kapitonas Martynas Mažeika.

Jis prieš 10 metų pats žaidė šiame Vokietijos klube. „Sunku pasakyti, kas klube likę iš tų laikų, gal kas nors iš vadovybės. Tačiau tai buvo patys geriausi metai mano karjeroje. „Alba“ yra puiki komanda ir, manau, kad mūsų arenoje pasistengs tai įrodyti“, – kalbėjo M. Mažeika.

Tačiau jis pabrėžė, jog visų Klaipėdos komandos žaidėjų galvose sukasi mintys tik apie pergalę. „Kitaip ir būti negali, nes labai norime į kitą etapą“, – pabrėžė kapitonas.

„Neptūno“ vyriausiasis treneris D. Adomaitis konstatavo, jog atvažiuoja labai žinomi varžovai, turintys labai aiškius tikslus. „Jų tikslas yra grįžti į Eurolygą, o tam reikia arba laimėti Europos taurę, arba Vokietijos čempionatą. Varžovai tikrai atvažiuoja nusiteikę kovingai, todėl turime būti tinkamai pasirengę“, – teigė D. Adomaitis.

Jis pripažino, jog šis Europos taurės turnyro etapas „Neptūnui“ prasidėjo ne taip, kaip planuota – Salonikuose pralaimėta dideliu skirtumu. „Pirmą kartą teko susidurti su tokia gynyba, prieš ją ir neatsilaikėme, tačiau mums tai buvo gera pamoka“, – kalbėjo „Neptūno“ strategas.

Anot jo, ir rungtynėse su „Alba“, ir su kitomis komandomis vienintelis tikslas yra pergalė, nes „Neptūnas“ dega didžiuliu noru patekti į kitą etapą, o tam reikia būti tarp dviejų geriausių komandų savo grupėje.

„Pirmiausia turime laimėti visas rungtynes namuose, o tada žiūrėti, kaip seksis išvykose. Nemėgstu skaičiuoti, to nedarau, visada kartoju, kad galvojame tik apie artimiausias varžybas“, – teigė D. Adomaitis.

„Neptūnui“ trečiadienio vakarą rungtynėse su Berlyno „Alba“ jau padės ir naujasis komandos aukštaūgis Trentas Plaistedas.

„Kol kas jis dalyvavo tik vienoje treniruotėje, tačiau jo pastangos tikrai džiugina“, – naują legionierių santūriai gyrė D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)