„Kadangi Europos taurės turnyre komandos sužaidė du turus, tai jau galima daugiau mažiau spręsti apie kiekvieną komandą. Analizavome varžovus ir galime pasakyti, kad tai turbūt yra mūsų grupės individualiai talentingiausių ir stipriausių žaidėjų komanda. Juk jų gretose yra daug aukšto lygio žaidėjų, tarp kurių – ir turinčių NBA patirties“, – mačo išvakarėse teigė D. Adomaitis.

Rugpjūčio mėnesio pabaigoje Klaipėdoje „Neptūnas“ jau kovėsi su „Krasnyj Oktiabr“ ir tąkart šventė pergalę 3 taškų pranašumu – 67:64.

„Tas draugiškas rungtynes reikia pamiršti, kadangi nuo to laiko „Krasnyj Oktiabr“ gerokai pasikeitė – į jų gretas įsiliejo labai pajėgūs legionieriai – naudingiausias Italijos aukščiausiosios lygos žaidėjas Tony's Mitchell'as, atvyko Jordan'as Hamilton'as, pasikeitė treneris. Juk žinome, kad po trenerio pokyčių žaidėjai būna labiau susikaupę, nori įrodyti savo vertę“, – aiškino D. Adomaitis, kurio prie varžovų ekipos vairo bus anksčiau Vilniaus „Lietuvos rytą“ treniravęs Dirkas Bauermannas. Po praėjusio sezono vokietis buvo palikęs Volgogrado klubą, tačiau visai neseniai vėl sutiko sugrįžti į Rusiją.

Kalbėdamas apie savo komandos sudėtį, „Neptūno“ treneris sakė, kad Danielis Ewingas dar nėra iki galo išsigydęs kirkšnies traumos, tačiau komandai turėtų padėti.

„Tai juk mūsų pagrindinis komandos įžaidėjas. Su Danieliu mūsų žaidimas atrodo kur kas geriau, tačiau kirkšnies trauma yra nenuspėjama ir niekada negali žinoti, kas nutiks vieną ar kitą akimirką. Šiai dienai sakau, kad Danielis galės žaisti, bet nežinau, kaip bus po šiandieninės treniruotės ar rytoj“, – situaciją komentavo D. Adomaitis.

Pasak „Neptūno“ žaidėjo Arvydo Šikšniaus, visi komandos nariai yra nusiteikę rimtai kovai ir pasiryžę dėl pergalės atiduoti visas jėgas.

„Namuose reikia tik pergalės ir kitokių minčių net negali būti. Papildomos motyvacijos net nereikia, visi esame užsivedę ir pasiruošę kovai. Namuose ir savos sienos padeda“, – teigė krepšininkas.

„Neptūno“ komandos kapitonas Martynas Mažeika po sekmadienį Panevėžyje iškovotos pergalės prieš vietos „Lietkabelio“ ekipą (80:75) tikisi, kad tai bus geras postūmis į priekį.

„Po pergalės Panevėžyje komandos narių veiduose atsirado daugiau šypsenų, tiesiog šioks toks laisvumas. Tikėkimės, kad tai bus postūmis į priekį. Juk kiekvienai komandai būna tų duobelių, po kurių seka pakilimai. Geriau į duobę patekti sezono pradžioje nei pabaigoje. Tikėkimės, kad mūsų žaidimas tik gerės“, – teigė M. Mažeika.

Pasak komandos kapitono, „Neptūnui“ reikia kuo didesnės ekipos sirgalių paramos.

„Mūsų komandos sirgaliai yra nuostabūs. Per namų rungtynes nuolat jaučiame jų užnugarį ir tai mus skatina kovoti su dviguba energija. Labai norėtųsi jiems padovanoti pergalę ir Europos taurės turnyre. Iš paskutiniųjų stengsimės tą padaryti“, – sakė M. Mažeika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)