Nors pirmose tarpusavio rungtynėse „Švyturio“ arenoje klaipėdiečiai iškovojo lengvą pergalę 34 taškų persvara – 94:60, tačiau „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis ragina pamiršti šias rungtynes ir viską pradėti tarsi iš naujo.

„Tai bus naujos, visai kitokios rungtynės. Pirmiausia, Varezės komanda labai gerai žaidžia namuose. Kitas dalykas, pas juos įvyko pasikeitimų komandos sudėtyje: pirmose rungtynėse su mumis nežaidė Kristijanas Kanguras, taip pat jie pasirašė sutartį su buvusiu „Albos“ žaidėju Melvino Johnsonu. Tai gerai į krepšį pataikantis žaidėjas. Manau, kad Varezės komanda labai sustiprėjo“, – situaciją aiškino D. Adomaitis.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje Klaipėdoje „Neptūnas“ akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 50:25. Tą patį D. Adomaitis savo auklėtiniams akcentuoja ir Italijoje.

„Labai svarbu kova dėl atšokusių kamuolių – kad varžovai neturėtų antrų šansų. Turime sustabdyti jų greitą puolimą ir ankstyvą žaidimą vienas prieš vieną. Tai yra maždaug 30-35 procentai viso jų žaidimo. Visi mūsų žaidėjai yra susikaupę, visi gerai supranta kiekvienų rungtynių svarbą. Mes kovojame dėl kuo aukštesnės vietos grupėje, neslėpsime, jog norime užimti pirmąją vietą grupėje.

Žinome, kad šios rungtynės Varezės komandai yra labai svarbios, kaip sakoma „Gyvenk arba mirk“ rungtynės. Jei jie pralaimi šias rungtynes, praktiškai nebeturi šansų patekti į kitą turnyro etapą. Labai gerai suprantame, kad jie kovos iš paskutiniųjų. Turime ir manau, kad tikrai psichologiškai esame pasiruošę tokiai dvikovai. Taktiškai taip pat viską esame susidėlioję, bereikia viską įgyvendinti aikštelėje“, – kalbėjo „Neptūno“ treneris.

Į Italiją kartu su komanda nevyko neptūnietis Arvydas Šikšnius. Jis gydosi traumą.

„Dėl to yra ir sudėtingesnis treniruočių procesas bei visas darbas. Pakartosiu, kad mums kiekvienas žaidėjas yra labai svarbus. Dėl šios netekties kenčia mūsų rotacija, kai kurie žaidėjai turi rungtyniauti ne savo pozicijose. Kai kurie – ilgiau, nei įprastai“, – sakė D. Adomaitis.

Klaipėdiečiai yra vienvaldžiai C grupės lyderiai, savo sąskaitoje turintys 7 pergales ir patyrę vos 1 pralaimėjimą. Varezės ekipa su 2 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais žengia turnyro lentelės apačioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)