Jis neslėpė, kad jam labiausiai nerimą ir kelia tai, kad komanda nesugeba laikytis iš anksto parengto plano, kaip žaisti, nors tai kartojama kiekvienoje treniruotėje.

„Buvome parengę planą, kaip žaisti prieš jų lyderį Louką Mavrokefalidį. Jis tikrai neturi daug silpnų vietų, bet kelios yra. Todėl ir buvome sutarę, kaip žaisti, kai jis gauna kamuolį vienoje aikštės pusėje, kitoje. Tačiau kažkodėl nesugebėjome to padaryti, viskas lyg tyčia išeidavo priešingai. Tai mano kaltė ir prisiimu visą atsakomybę“, – dėstė D. Adomaitis.

Jis negailėjo gerų žodžių savo žaidėjams, kurie kovojo dėl kiekvieno kamuolio, norėjo laimėti ir to siekė.

„Bet Europos taurėje reikia žaisti protingai. Jie šiandien mus apžaidė protingu žaidimu, labai gerai išnaudodami savo stipriąsias puses. Aišku, išvykoje su jais bus galima kautis. Faktas ir tas, kad AEK šiandien sužaidė geriausias rungtynes šio sezono Europos taurės turnyre ir Graikijos čempionate. Pralaimėjome stipriai komandai“, – konstatavo D. Adomaitis.

„Neptūno“ komandos kapitonas Martynas Mažeika pritarė vyriausiajam treneriui, kad pagrindinė pralaimėjimo priežastis ta, kad nepasisekė įvykdyti visų trenerio iškeltų uždavinių, o svarbiausia – pačių pagrindinių.

„Nepavyko uždengti jų vidurio puolėjo, patys nepataikėme puolime. Gal tiesiog per daug norėjome laimėti. Jautėsi, kad juos galime nugalėti, todėl tai padaryti stengsimės išvykoje“, – teigė M. Mažeika.

Paklaustas, ar „Neptūno“ iš vėžių neišmušė graikų sirgaliai, kurių į Klaipėdos atvyko daugiau nei 150, uostamiesčio ekipos kapitonas tikino, kad jų tikrai negirdėjo, nes „Neptūno“ aistruoliai buvo daug triukšmingesni.

Labiausiai komandą išderino tai, kad ketvirtojo kėlinio pradžioje ji trumpą atkarpą pralaimėjo rezultatu 0:12. „Toks mūsų duobėtas žaidimas yra nepateisinamas ir ypač prieš tokio lygio komandas. Po tokių duobių labai sunku atsitiesti“, – konstatavo M. Mažeika.

Tuo metu AEK vyriausiasis treneris Draganas Šakota džiaugėsi savo komandos pergale.

„Prieš atvykdami čia tikėjomės sunkaus mačo, nes „Neptūnas“ yra gera, kovojanti komanda. Rungtynės tokios ir buvo – sunkios, todėl džiaugiuosi pergale. Mums ši pergalė yra labai svarbi, nes ją iškovojome išvykoje. Ji suteikė mums dar daugiau optimizmo patekti į kitą etapą“, – kalbėjo D. Šakota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)