Tai ketvirtasis CSKA čempionų titulas šiuolaikinėje Eurolygoje (2006, 2008, 2016 ir 2019 metais) ir aštuntasis, jei pridėsime senąjį turnyro formatą (1961, 1963, 1969 ir 1971 metais).

Daugiau kartų Eurolygą už maskviečius yra laimėjusi tik Madrido „Real“ komanda – 10. Titulą ginusius „Los „Blancos“ Dimitrio Itoudžio auklėtiniai 95:90 įveikė šio sezono pusfinalyje, o finale 91:83 nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus.

„Tai neįtikėtina, bet mes sugebėjome tai padaryti, – po pergalės kalbėjo CSKA gynėjas Sergio Rodriguezas. – Su „Real“ buvo sunki dvikova, kur viskas klojosi ne pagal mūsų planą, o dabar – sunkus finalas, bet visa komanda nuo pirmosios dienos tikėjo sėkme. Dabar galime drąsiai švęsti, bet per daug neįsijausti, nes dar reikia baigti sezoną pergale Vieningoje lygoje“.

SCKA strategas D. Itoudis pastebėjo, kad jo auklėtiniai buvo itin užsivedę ir susikoncentravę: „Jie susiburdavo aikštėje į grupelę ir apsitardavo, todėl daug kartų net neėmiau minutės pertraukėlės. Aš buvau linkęs leisti jiems patiems vadovauti per minutės pertraukėles, Nando de Colo kalbėjo per dvi iš jų“.

Jis negailėjo gerų žodžių krepšininkams, paaukojusiems viską šį sezoną. „Sveikinu. Turime nuostabią kovotojų grupę, labai vieningą ir be asmeninių ambicijų, aukojančią savo kūnus, laisvą laiką, atlaikančią kritiką ir metančią iššūkius“, – kalbėjo jis.

Willas Clyburnas tapo Eurolygos finalo ketverto naudingiausiuoju žaidėju ir laimėjo MVP titulą, tačiau CSKA treneris išskyrė ir nepaprastą kito legionieriaus – Kyle'o Hineso indėlį. Pastarasis laimėjo savo ketvirtą Eurolygos čempiono titulą – du su „Olympiakos“ ir du su CSKA.

„K. Hinesas – tikras pavyzdys, gyva legenda. Aš ne tik juo žaviuosi, o esu jam ir dėkingas už tai, kaip jis elgiasi drabužinėje, kiek laiko praleidžia bendraudamas su komandos draugais. Tas žmogus yra mano kairė ir dešinė rankos, mano skrandis ir mano širdis. Manau, kad jis pasirengęs tapti treneriu“, – sakė D. Itoudis.

Emocijomis tryško ir CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas, triumfo akimirką nesulaikęs ašarų.

„Man truputį sunku parinkti žodžius. Ir ne dėl to, kad stoviu su šampano buteliu rankoje, tiesiog jėgų nėra. Man vienas draugas po rungtynių sakė, kad esu dukart šaunuolis. Pirma – kad laimėjau, o antra – kad per rungtynes negavau infarkto. Tai didelė pergalė, sveikinu visus sirgalius, palaikiusius mus visą sezoną. Manau, kad 100 proc. nusipelnėme šio titulo. Ir reguliariajame sezone, ir atkrintamosiose varžybose, ir finalo ketverte. Didžiuojuosi CSKA, didžiuojuosi, kad dirbu čia. Tai didi diena mano gyvenime. Dabar reikia gerai atšvęsti“, – kalbėjo po triumfo finale A. Vatutinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)