Ketvirtadienį treniruočių procesą oficialiai nutraukė Eurolygos čempionas ir VTB Vieningosios lygos nugalėtojo titulą ginantis Maskvos CSKA klubas. Tokį pat sprendimą priėmė ir būrį lietuvių savo trenerių štabe turintis Maskvos srities „Chimki“ klubas.

Delfi žiniomis, į namus išvyko visi „Chimki“ ekipos legionieriai, o penktadienį sparnus į gimtinę pakėlė ir lietuviškasis trenerių štabas.

Susidarius įtemptai situacijai dėl karantino ir nebelikus tiesioginių skrydžių į Lietuvą, „Chimki“ treneriams – Rimui Kurtinaičiui, Robertui Kuncaičiui, Aurimui Jasilioniui, Evaldui Kandratavičiui ir Giedriui Kurtinaičiui – teko ieškoti kitų būdų, kaip sugrįžti į gimtinę.

Rastas sprendimas – iš Maskvos skristi į Kaliningradą, o iš ten Lietuvą jau pasiekti ratuotu transportu. Per Kaliningradą grįžti į gimtinę planavo ir Saratovo „Avtodor“ vyriausiojo trenerio poste sezoną užbaigęs Donaldas Kairys.

Jau sugrįžus į Lietuvą visų trenerių lauks dviejų savaičių karantino laikotarpis.

Pažymėtina, kad „Chimki“ atstovaujantys latviai Janis Timma ir Dairis Bertanis, neradę kitų būdų sugrįžti į Rygą, turėjo stamdytis privatų lėktuvą.


Apie tai, kad klubą paliko legionieriai amerikiečiai, viešai penktadienį paskelbė ir Krasnodaro „Lokomotiv“ klubo viceprezidentas Ginas Rutkauskas, palinkėjęs sveikatos koronaviruso pandemijos metu.

Šiam klubui atstovaujantys lietuviai Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas jau kurį laiką yra karantinavęsi Lietuvoje.

Anksčiau buvo skelbiama, kad VTB Vieningoji lyga yra stabdoma iki balandžio 10-osios, tačiau susidariusi situacija jos vadovybę ir klubus privertė priimti naują verdiktą. Kadangi komandoms reguliariajame sezone pavyko sužaisti nevienodą rungtynių skaičių – nuo 18 iki 20, o turnyro reglamente numatyta, kad nugalėtojai paaiškėja per atkrintamąsias varžybas – čempionų nuspręsta neskelbti. Lygos sezonas tiesiog yra nutraukiamas.

„Susidariusioje situacijoje, kai sienos uždarytos, o komandos nebeturi galimybių treniruotis krepšinio arenose ir žaidėjus reikia paleisti namo, tęsti sezoną nebebuvo prasmės. Dabar kur kas svarbesnė žaidėjų, jų artimųjų, klubų darbuotojų ir sirgalių sveikata. Čempionų šį sezoną neskelbsime, šį sezoną nebus rengiamos ir taurės varžybos“, – pažymėjo lygos generalinė direktorė Ilona Korstin.

Pagal galutinę turnyro lentelę jame pirmąją vietą užėmė būtent „Chimki“ ekipa, laimėjusi 18 iš 19 sužaistų rungtynių. Nors čempionų titulo R. Kurtinaičio kariaunai tai ir negarantavo, neoficialiais duomenimis, klubas išsaugojo vietą kito sezono Eurolygos turnyre pagal šio sezono Rusijos klubų reitingą ir susitarimą su Eurolygos organizacija.

Antrą vietą VTB lygos galutinėje rikiuotėje pagal esamą situaciją užėmė CSKA (15/4), trečiąją – „Lokomotiv“ (14/6), ketvirtąją – Kazanės „Uniks“ (12/6).

Primename, kad 2019-2020 m. Eurolygos sezonas kol kas nėra oficialiai nutrauktas. Nors tai skamba itin nerealistiškai, lygos vadovai tvirtina tikintys primenybes užbaigsiantis koronaviruso pandemijai atsitraukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)