Sudėtį atnaujinęs Kauno klubas išvykoje metė iššūkį Bolonijos „Virtus“ (8-10) klubui ir po atkaklios kovos šventė pergalę 87:77 (24:13, 16:23, 20:24, 27:17).

„Esu patenkintas ta kova, kurią davėme. Kartais trūko kokybės gynyboje. Ypač pirmoje rungtynių dalyje buvo daug nesusikalbėjimų, nes su naujais žaidėjais nebuvo pagalbos iš galinio žmogaus, blogai dvigubinome, naujokai dar ne viską žino, tai kartai trūko tos kokybės, bet turėjome charakterį ir kovą. Tai mus vedė į priekį ir iškovojome pergalę, kurios tikrai nusipelnėme“, – sakė K. Maksvytis.

Anot jo, kova dėl kamuolių buvo laimėta ne tik gynyboje, bet ir puolime: „Tai rodė mūsų aktyvumą, energiją. Smagu buvo žiūrėti, kai keli žmonės „lipo ant krepšio“ greitame puolime dar ir paskutiniame kėlinyje.“

„Žalgiris“ šiame mače pirmą kartą išbandė naujokus, o sėkmingai pasirodęs Isaiah Tayloras ketvirtojo kėlinio pradžioje tapo ir žaidėju, sugebėjusiu pakeisti rungtynių eigą.

Įžaidėjas debiutavo per 16 minučių pelnydamas 10 taškų, atlikdamas rezultatyvų perdavimą, atkovodamas kamuolį ir surinkdamas 6 naudingumo balus.

Kitas debiutantas Achille Polonara per 15 minučių įmetė 2 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 4 naudingumo balus.

„Ne visus derinius galėjome naudoti, ypač antroje pusėje su naujokais darėme tik keitimąsi ginamaisiais žaidėjais. Atradome lyderius, energijos, naujokai neblogai prisidėjo. Tikiuosi, kad kitose rungtynėse bus dar geriau, – dalijosi mintimis „Žalgirio“ strategas. – Vienu metu varžovai ėmė perimti iniciatyvą ir I. Tayloras buvo tas energijos pliūpsnis, kuris leido mums įkvėpti oro, suteikė aštrumo puolime. Nesitikėjau, kad jis taip anksti padės mums. A. Polonara gali žaisti per kelias pozicijas, gynyboje solidus, įsipaišys ir ateityje duos dar daugiau naudos.“

Gerų žodžių iš trenerio susilaukė ir 17 taškų pelnęs Ignas Brazdeikis, atnešęs daugiau kokybės ir kantrybės puolime.

„Smagu laimėti prieš gerą trenerį ir gerą komandą. Penktadienį eisime kautis dėl kitos pergalės“, – kalbėjo K. Maksvytis.

„Žalgiris“ keliasi į Milaną, kur penktadienį susigrums su vietos „Armani Olimpia“ krepšininkais.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją