Jis mintimis sugrįžo į penktadienio mačą Eurolygoje, kuriame „Žalgiris“ 79:74 palaužė Belgrado „Crvena Zvezda“, iškovodamas antrą pergalę iš tiek pat galimų.

Mačą kauniečiai perlaužė ketvirtame kėlinyje – vienu metu atsiliko 9 taškais, bet spurtavę ketvirtį laimėjo 29:18 ir šventė sausakimšoje namų arenoje.

Ši įvykių eiga galėjo priminti tai, kas vyko pirmame Eurolygos ture prieš Bolonijos „Virtus“ ir keliuose Lietuvos krepšinio lygos turuose, kai „Žalgiris“ taip pat naikino dviženklius skirtumus lemiamu metu.

„Žalgiris“ laimi daugiau charakterio ir kovingumo dėka, o ne dėl geros žaidimo kokybės. „Žalgiris“ dažniausiai pakeičia gynybos sistemą ketvirtame kėlinyje, kai visi penki keičiasi ginamaisiais. Nenaudoja tos gynybos nuo mačo pradžios, kad varžovai neprisitaikytų ir tai labai gerai veikia. Tai rodo ir gerą fizinį pasirengimą, kai perlaužia varžovui stuburą ketvirtame kėlinyje. Bet žaidimo kokybė nėra pati geriausia. Tarkime, „Crvena Zvezdai“ leido atkovoti 20 kamuolių po savu krepšiu, kas yra kosmosas“, – vertino V. Čeponis.

Prieš „Crvena Zvezda“ eksperto vertinimu didžiausią impulsą davė Arno Butkevičiaus dėjimas ir Edgaro Ulanovo sudėtingi metimai per Roką Giedraitį.

Paklaustas, ar „Žalgiris“ jau turėtų siūlyti naują sutartį A. Butkevičiui, V. Čeponis buvo tvirtas.

„Jau šiandien reikia siūlyti, – juokėsi jis. – Jam daugiau nei trisdešimt, bet vienas iš tų žaidėjų, kuris yra labai atletiškas, nelūžta dėl traumų, idealiai laikosi sportinės drausmės. Metus-du savo lygį jis tikrai išsaugos, jeigu neilgiau.“

Šią savaitę „Žalgiris“ pasitinka pirmą dvigubą Eurolygos savaitę – antradienį Madride žais su neklumpančia ir čempionės titulą ginančia „Real“, o ketvirtadienį vyks į Vitoriją, kur lauks „Baskonia“ iššūkis.

„Būtų gerai iškovoti bent vieną pergalę. „Real“ faktiškai išsaugojo visus pagrindinius žaidėjus ir prisijungė Facundo Campazzo. Aišku, jie turi silpnų vietų, per plauką laimėjo Vitorijoje. „Baskonia“ išliko panašaus lygio, visada akcentuoja greitą žaidimą, kuris nėra parankus „Žalgiriui“. Blizga ir Tadas Sedekerskis, iš naujokų Chima Moneke daug pridėjo komandai. Bus labai sunku, nedrįsčiau prognozuoti baigties su „Baskonia“, bet „Real“ tikrai yra favoritas“, – svarstė V. Čeponis.

Laidoje „Krepšinio zona“ taip pat kalbėjo Jonavos „Cbet“ treneris Virginijus Šeškus – jonaviečiai sekmadienį patyrė pirmą pralaimėjimą LKL pirmenybėse, kai Kaune neprilygo tam pačiam „Žalgiriui“ (69:86).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją