Pirmame kėlinyje varžovai iš Danijos bandė kabintis į rungtynes, tačiau vilniečiai tvirtai jas pradėjo ir jau po pirmųjų minučių pirmavo 28:14.

Pirmoje antrojo ketvirčio pusėje vilniečiai ir toliau didino pranašumą, tačiau nedidelį spurtą antroje jo pusėje surengę varžovai skirtumą kiek sumažino ir į didžiąją pertrauką „Rytas“ keliavo pirmaudamas 53:35.

Pirmoje rungtynių pusėje sostinės komanda pataikė 5 tritaškius iš 11, atliko net 16 rezultatyvių perdavimų ir perėmė 7 kamuolius. „Rytą“ į priekį vedė 13 taškų pelnęs ir 6 kamuolius atkovojęs Marek Blaževič bei 9 taškus ir 2 rezultatyvius perdavimus pridėjęs Augustas Marčiulionis.

Po didžiosios pertraukos „Rytas“ nesumažino apsukų, puikiai sužaidė kėlinį ir įtvirtino užtikrintą pranašumą. Ketvirtajame žaidimas kiek susilygino, tačiau varžovai spurto surengti jau nesugebėjo.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Hubertas Pivorius ir Marekas Blaževičius, abu pelnė po 14 taškų, 12 pridėjo Ąžuolas Tubelis, Augusto Marčiulionio sąskaitoje 11 taškų.

„Rytas“: Hubertas Pivorius ir Marekas Blaževičius (7 atkov. kam.) po 14, Ąžuolas Tubelis 12, Augustas Marčiulionis 11, Erikas Jermolejevas 9, Adas Šimonis ir Kasparas Jonauskas po 6, Daniel Baslyk ir Pijus Rimkus po 5, Lukas Valantinas ir Mantas Rubštavičius po 4, Matas Macijauskas 2 taškai.

„Copenhagen“: Gustav Knudsen 14, Jonathan Klussmann 13 taškų.

Vyriausiojo trenerio Arvydo Gronskio auklėtiniai šeštadienį žais net dvejas grupės rungtynes: 9 val. ryto susistiks su „CSKA“ aštuoniolikmečiais, o 20:30 val. su Romos jaunaisiais talentais.

Didysis finalas bei mačai dėl žemesnių vietų bus žaidžiami sekmadienį.

Į turnyro finalą pateks tik geriausios grupių komandos, o nugalėtojai atiteks kelialapis į finalinį „Adidas Next Generation“ turnyrą Vitorijoje (Ispanija), kuris bus surengtas gegužės 17-19 dieną vyksiančio Eurolygos finalo ketverto turnyro metu.

Sostinės jaunieji krepšininkai Eurolygos jaunimo pirmenybes yra laimėję pernai bei 2012 metais.

Primename, kad ankstyvą penktadienio rytą pergalingai šį turnyrą pradėjo ir Kauno „Žalgirio“ jaunimas: žalgiriečiai 84:63 (24:16, 16:18, 18:16, 26:13) pranoko Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)