FIBA Čempionų lygos finalo ketverto autsaidere laikyta AEK komanda pasinaudojo „šeštojo žaidėjo“ pagalba.

Sausakimšoje, beveik 20 tūkst. žiūrovų sutalpinusioje Atėnų OAKA arenoje vykusiame finale AEK 100:94 nugalėjo „Monaco“ krepšininkus iš Prancūzijos.

Netrukus po pergalingo mačo finišo graikų žurnalistų apsuptyje atsidūrė klubo savininkas M. Angelopoulas – buvo teiraujamasi, kokios yra AEK klubo ribos šiame sezone.

„Mes dalyvaujame FIBA Čempionų lygoje ir turime iškovoję titulą. Kalbant apie Graikijos lygą, mūsų pagrindiniai oponentai varžosi Eurolygoje. Diskusija apie mūsų limitus gali būti ilga“, – į kalbas nesileido šiuo metu 5-ąją vietą Graikijos čempionate užimančios komandos savininkas.

Meanwhile in Athens, Kurt Rambis get standing ovation from almost 20,000 Greeks. He won the cup for AEK in 1980-81, co-owner Makis Angelopoulos honors the former NBA champion. pic.twitter.com/m3EXEVLo3o— David Pick (@IAmDPick) May 4, 2018

Tačiau netrukus jis įgėlė Eurolygos turnyro organizatoriams, pareiškęs, kad šis turnyras stokoja sportinio principo – prasmės klubui jame dalyvauti jis nemato.

„Aš nesutinku, kad Eurolyga yra „Top“ turnyras. Nematau tikslo diskutuoti apie žaidimą Eurolygoje, kol prieš mus ant stalo nepadėta 10 metų trukmės sutartis. Nėra jokios prasmės tiesiog dalyvauti turnyre keletą metų“, – pareiškė graikas.

„Eurolyga neturi sportinio principo, kuriuo mes laikomės. Aš manau, kad dalyvavimas tarptautiniuose Europos turnyruose turėtų būti organizuojamas pagal komandų pasirodymą nacionalinėse pirmenybėse“, – tęsė jis.

Kitą rytą po pergalės AEK klubą pasveikino ir ta pačia sale su juo oficialiai besidalijantis „Panathinaikos“ klubas.

„Pergalės Čempionų lygoje proga nuoširdžiai sveikiname visą AEK klubą, jo savininkus, žaidėjus, darbuotojus“, – rašoma „Panathinaikos“ klubo „Twitter“ paskyroje.

Primename, kad „Panathinaikos“ klubo vadovai jau kurį laiką tiesiogiai konfrontuoja su Eurolygos turnyro organizatoriais ir netgi yra užsiminę, kad pastarasis sezonas Eurolygoje „Pao“ kolektyvui galėjo būti paskutinis.

Primename, kad pagal vadinamąjį sportinį principą į Eurolygą patenka tik penkios komandos.

2018-2019 m. sezono varžybose tai bus Podgoricos „Budučnost“ (laimėjo Adrijos lygą) ir Stambulo „Daruššafaka“ (laimėjo Europos taurę). Dar po vieną komandą į Eurolygą pateks pasibaigus VTB Jungtinės lygos, Vokietijos ir Ispanijos čempionatų kovoms.

11 vietų turnyre tradiciškai rezervuota sutartis su Eurolyga turintiems klubams. Tai – Vitorijos „Baskonia Kirolbet“, Madrido „Real“, „Barcelona“, Kauno „Žalgiris“, Maskvos CSKA, Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Tel Avivo „Maccabi“, Stambulo „Fenerbahče“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir Milano „AX Armani“.

Tiesa, situacija gerokai susijauktų, jeigu iš turnyro tikrai nuspręstu pasitraukti „Panathinaikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)