Aštuntą pergalę devintose LKL reguliariojo sezono rungtynėse iškovojęs Kauno klubas tapo pirmenybių lyderiu. Antrą vietą užima Vilniaus „Lietuvos rytas“, o antrą pralaimėjimą patyrusi Klaipėdos komanda smuktelėjo į trečią poziciją.

Šią savaitę abi komandos sužaidė po sunkias rungtynes Eurolygoje, bet atrodo, kad jos labiau išvargino „Neptūno“ krepšininkus. Uostamiesčio ekipa penktadienį namuose po pratęsimo 81:85 nusileido Pirėjo „Olympiakos“ klubui. „Žalgiris“ ketvirtadienį išvykoje 65:62 nukovė Stambulo „Anadolu Efes“ komandą.

Lietuvos čempionai susitikimą pradėjo spurtu 7:0, o pirmuosius taškus „Neptūnas“ pelnė sužaidus penkias minutes. Po minutės pertraukėlės aikštelės šeimininkai ir toliau kontroliavo žaidimo eigą (17:9). Ketvirtį dvitaškiu su pražanga pabaigė Paulius Jankūnas ir kauniečiai pirmavo 22:13.

Kazys Maksvytis dar vienos minutės pertraukėlės buvo priverstas prašyti jau antro kėlinio pradžioje. Kauniečiai pelnė keturis taškus be atsako ir nutolo (26:13). Pasitarimas naudos klaipėdiečiams neatnešė – „Žalgiris“ dar kartą spurtavo įgijo rekordinę persvarą (36:14). Situacijos negerino ir techninė Arno Butkevičiaus pražanga. Lietuvos čempionai lengvai rinko taškus, o po Edgaro Ulanovo dėjimo skirtumas pasiekė 32 taškų ribą – (50:18).

Situacija aikštelėje nesikeitė ir po ilgosios pertraukos. Gintaro Krapiko auklėtiniai ir toliau supančiojo varžovus gynyboje ir leidę įmesti per kėlinį 11 taškų po trijų kėlinių pirmavo 65:34.

Pirmą šių rungtynių tritaškį „Neptūno“ komanda pataikė tik ketvirto kėlinio pradžioje - 33 rungtynių minutę. Tai buvo pirmas taiklus tolimas metimas po net 17-os nesėkmingų bandymų.

Ketvirtasis šių rungtynių kėlinys tapo tik formalumu abiems ekipoms. Kauniečiai ir toliau dominavo po abiem krepšiais ir Gintaras Krapikas leido pasireikšti visiems, rungtynėms registruotiems krepšininkams. Jie vaizdo aikštelėje negadino ir Lietuvos čempionai iškovojo įtikinamą pergalę rezultatu 86:48.

Kauno arenoje - jau du milijonai žiūrovų

Sekmadienį „Žalgirio“ mačas su „Neptūnu“ buvo ypatingas ir tuo, jog Kauno arenoje jau apsilankė virš dviejų milijonų lankytojų. Laimingąja žiūrove, įžengusia į areną, tapo mažametė mergaitė Rusnė, kuri su tėvais atkeliavo stebėti rungtynių. Arenos vadovai mažajai lankytojai įteikė „Žalgirio“ arenos suvenyrų.

Rezultatas:

Kauno „Žalgiris“ - Klaipėdos „Neptūnas“ - 86:48 (22:13, 33:10, 10:11, 21:14)

„Žalgiris“: Vytenis Lipkevičius 13 taškų, Darius Songaila ir Jamesas Andersonas po 12, Artūras Gudaitis 9, Artūras Milaknis 8;

„Nepūnas“: Mustafa Shakuras 9, Deividas Gailius 8, Mindaugas Girdžiūnas ir Donatas Zavackas - po 6.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)