19-metis 208 cm ūgio talentas šį sezoną tapo profesionalu ir prieš birželį laukiančią NBA naujokų biržą išbandė savo jėgas G lygoje.

14 taškų, 6,5 atkovoto kamuolio ir 2 blokų statistiką fiksuojantis krepšininkas vasarį dalyvavo ir „Visų žvaigždžių“ renginyje, kur pasižymėjo pergalingu metimu per Victorą Wembanyamą.

Amerikiečiai fiksavo renginio užkulisius, kuriuose nemažai dėmesio skirta ir tam pačiam M. Buzeliui. Išgirdęs klausimą ir priminimą, kad gali rinktis atstovauti dviejų šalių – JAV ir Lietuvos – rinktinėms, M. Buzelis nesudvejojo nė akimirkai.

„Aš jau priėmiau sprendimą. Atstovausiu Lietuvai. Noriu reprezentuoti šalį, kurioje gimė ir augo mano tėvai“, – tarė jis.

Sausio mėnesį JAV aplankęs Lietuvos rinktinės treneris Kazys Maksvytis teigė taip pat išgirdęs teigiamą M. Buzelio atsakymą.

„Pirmą kartą gyvai stebėjau M. Buzelio žaidimą. Išgirdau norą, jis pasiruošęs prisijungti ir padėti“, – kalbėjo rinktinės strategas.

Šiemet NBA naujokų biržoje dalyvausiantis M. Buzelis norėtų prie rinktinės prisijungti birželio mėnesio rinktinės stovykloje, tačiau situaciją gali keisti jo naujoji karjeros stotelė.

Šią vasarą šalies krepšininkai liepos 2-7 d. varžysis olimpiniame atrankos turnyre, o sėkmės atveju liepos pabaigoje pradėtų pasirodymą Paryžiaus žaidynėse, kur grupių etape lauktų JAV, Serbija ir Pietų Sudanas.

M. Buzelis palaiko artimus santykius ir su rinktinės kapitonu Jonu Valančiūnu, kurį duodamas interviu Shamsui Charania įvardijo kaip savo dėdę, padedantį jam tobulėjant krepšinio aikštėje.

Savo ruožtu JV negailėjo pagyrų M. Buzeliui.

„Aš juo tikiu. Jei jis ir toliau taip uoliai dirbs ir treniruosis, tuomet Matas gali tapti vienu geriausiu žaidėjų. Šis talentingas jaunuolis neturi limitų. Labai džiaugiuosi už jį ir tikiuosi, jog šis išpildys savo potencialą“, – apie M. Buzelį kalbėjo vidurio puolėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją