22 taškus pelniusio 36-erių veterano Andersono Varejao vedama Brazilijos rinktinė dramatiškame trileryje po netaiklaus vieno iš trijų Kosto Slouko baudų metimų triumfavo 79:78, o savo auklėtinius gyręs vyriausiasis treneris Aleksandras Petrovičius spaudos konferencijoje rėžė emocingą kalbą.

2013-2014 metais Vilniaus „Rytą“ treniravęs kroatas ypatingai didžiavosi 39-erių gynėju Alexu Garcia, kuriam pavyko sustabdyti NBA lygos MVP apdovanojimą šiemet atsiėmusį Giannį Antetokounmpo. Graikų superžvaigždė pralaimėtame mače pelnė 13 taškų.

„Kodėl šis sportas yra nuostabus? Varžovai savo gretose turi vyruką, kuris būdamas 23-ejų metų šiemet tapo NBA lygos naudingiausiu žaidėju, o užpakalį šiandien jam išspardė brazilas, kuriam tuoj bus 40 metų. Tai yra krepšinis“ – džiūgavo nuo 2017 metų Braziliją treniruojantis A. Petrovičius.

Antrajame kėlinyje turėtą 17 taškų persvarą iššvaistę graikai po rungtynių buvo nusivylę, tačiau neskubėjo iš pralaimėjimo daryti tragedijos. Rinktinės puolėjas Kostas Papanikolaou tikino, kad jo komandai tiesiog nepasisekė.

„Antroje mačo dalyje mums nepasisekė pataikyti, o varžovai sumetė sudėtingus metimus. Mus galėjo išgelbėti K. Slouko baudų metimai, tačiau jo kaltinti negalime. Jis yra vienas geriausių mūsų metikų. Toks yra krepšinis, šįkart mes buvome blogojoje jo pusėje“, – sakė K. Papanikolaou.

Tuo metu Graikijos žiniasklaida pradėjo abejoti saviškių sėkme kovoje dėl patekimo į ketvirtfinalį. Pirmiausia, siekdami patekti į antrąjį etapą, graikai turės įveikti Naująją Zelandiją, o tuomet jų lauks du itin sunkūs mūšiai.

Antrajame etape Graikijos nacionalinei komandai tektų žaisti su JAV ir Turkijos arba Čekijos rinktinėmis. Patyrus pralaimėjimą grupės etape, siekiant ketvirtfinalio, gali tekti laimėti abu antrojo etapo mačus.

„Jei pateksime į antrąjį etapą, ten žengsime be įskaitinės pergalės. Tai reiškia, jog norint patekti į stipriausiųjų aštuonetą reikės įveikti ne tik turkus ar čekus, bet ir amerikiečius. Kitu atveju reikės tikėtis brazilų dovanų ir skaičiuoti“, – rašė fosonline.gr.

Prieš čempionatą FIBA paskelbtame komandų reitinge Graikijai buvo skirta šeštoji vieta. Brazilijai – dešimtoji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)