M. Ignatavičius į teisėsaugos pareigūnų akiratį pakliuvo dėl 2015 metų gegužę–2018 metų liepą įvykdytų nusikalstamų veikų. Tuo laikotarpiu jis užėmė asociacijos „Aukštaitijos krepšinio centras“ (kuri nuo 2017 metų sausio tapo VšĮ Krepšinio klubu „Lietkabelis“) direktoriaus pareigas.

Naujiems klubo vadovams kilo įtarimų dėl buvusio direktoriaus M. Ignatavičiaus veiksmų, todėl jie kreipėsi į teisėsaugą. Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aidas Amparavičius.

2022 metų gegužę Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs bylą, konstatavo, kad M. Ignatavičius, nesurašydamas buhalterinės apskaitos dokumentų, nepateikdamas jų buhalterėms, kitais atvejais – klastodamas apskaitos dokumentus, kurie vėliau buvo įtraukiami į klubo buhalterinę apskaitą, tyčia apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą.

Dėl nustatytų pažeidimų pagal klubo pateiktus dokumentus iš dalies nebuvo galima nustatyti 2015–2018 m. krepšinio klubo „Lietkabelis” veiklos, turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio ir struktūros, nebuvo sumokėti mokesčiai į valstybės biudžetą.

Buvęs krepšinio klubo vadovas taip pat buvo pripažintas kaltu dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo. Skaičiuojama, kad atleistas iš direktoriaus pareigų, jis klubui negrąžino 34,5 tūkst. eurų, išduotų jam, kaip atskaitingam asmeniui, atsiskaitymams klubo reikmėms.

Panevėžio apygardos teismas M. Ignatavičiui skyrė 6 tūkst. eurų dydžio baudą ir 2 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą atidėjo 2 metams.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendį nuteistasis apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui, tačiau ir čia nebuvo išteisintas. 2023 metų rugpjūtį priimtu nuosprendžiu aukštesnės instancijos teismas tik pakeitė M. Ignatavičiui bausmę – subendrinus skyrė 20 tūkst. eurų baudą.

M. Ignatavičiaus gynėjas kasaciniu skundu kreipėsi į LAT, prašydamas savo ginamąjį išteisinti, nes nepadarytos nusikalstamos veikos. Tačiau LAT Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija balandžio 4 dieną priimta nutartimi šį skundą atmetė.

Dar vieną apkaltinamąjį nuosprendį M. Ignatavičius išgirdo pernai spalį. Klaipėdos apygardos teismas jį su dar dviem asmenimis nuteisė dėl finansinio pobūdžio nusikaltimų, susijusių su krepšinio klubu „Neptūnas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją